Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

JO lankakuva

Täydennyskoulutuksella on suuri merkitys liiketoiminnan kehittämiselle

Yliopistollisella täydennyskoulutuksella on mittava merkitys liiketoiminnan kehittämiselle, osoittaa uusi tutkimus. Koulutuksen kautta saadut liiketoimintaosaamisen kehittämisen työkalut auttavat mikroyrittäjiä nostamaan yrittäjyyden ja liiketoiminnan uudelle tasolle.

– Itseohjautuvuutta edisti koulutuksessa saadut toiminnan analysoinnin ja arvioinnin sekä asiakaskohderyhmien tunnistamisen ja määrittämisen työkalut, suunnittelija Kirsti Malkamäki Itä-Suomen yliopistolta kertoo.

Täydennyskoulutuksessa käsityöyrittäjille avautui muun muassa asiakaslähtöinen näkökulma markkinointiviestinnän sisällön rakentamisessa ja tuotekehityksessä eri asiakaskohderyhmien profiilien perusteella. Esimerkiksi eräs käsityöyrittäjä kertoi aiemmin tuottaneensa käsitöitä, joista itse pitää, mutta jatkossa hän aikoi hyödyntää palvelumuotoilun työkaluja tuotekehityksessä.

Vuonna 2020 alkanut Identity Development of Northern Crafts -hanke pohjautui Suomen kattavaan tutkimukseen, jossa kartoitettiin käsityöyrittäjien osaamisen kehittämisen tarpeita. Tutkimuksen pohjalta nousivat teemat, joiden mukaan koulutusohjelma rakentui.

Tarpeen mukaisen osaamisen kehittämisen keskeiset teemat olivat digitaalinen markkinointi, liiketoiminnan johtaminen (liikeidea ja toimintamalli), palvelumuotoilu, taloushallinto ja kannattavuus sekä verkostoituminen ja viestintä. Syventävä tutkimus kohdennettiin hankkeen Suomen kohderyhmälle, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Pohjanmaan käsityöyrittäjille.

Tervetuloa kirjan ja tutkimuksen julkaisutilaisuuteen 29.8. klo 13 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle tai etäyhteyden kautta!

Ilmoittaudu mukaan tarjoiluja varten 24.8. mennessä lomakkeella: https://forms.office.com/r/eH3x51PP1n.

Kutsu osallistumiseen liittyvineen tarkempine tietoineen lähetetään ennen tilaisuutta.

Lisätietoja

Kirsti Malkamäki, suunnittelija, Itä-Suomen yliopisto, puh. 050 502 3608

Sanna Iskanius, koulutusjohtaja, Itä-Suomen yliopisto, sanna.iskanius@uef.fi, puh. 050 382 3801