Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Lapsi tutkii eri muotoisia palikoita

Sigrid Juséliuksen Säätiöltä merkittävä lahjoitus yliopiston varainhankintakampanjaan

Suomen suurin yksityinen lääketieteellisen tutkimuksen tukija Sigrid Juséliuksen Säätiö on lahjoittanut Itä-Suomen yliopistolle 300 000 euroa käynnissä olevaan valtion vastinrahaan oikeuttavaan varainhankintakampanjaan. Lahjoitus kohdennetaan lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle.

– Olemme iloisia, että voimme olla mukana tukemassa Itä-Suomen yliopistoa sen merkittävässä työssä lääketieteen ja farmasian tutkimusalueilla, toteaa toimitusjohtaja Jussi Laitinen Sigrid Juséliuksen Säätiöstä.

Terveystieteiden tiedekunnan dekaani Jussi Pihlajamäki kiittää säätiötä lahjoituksesta.

– Sigrid Juséliuksen Säätiön lahjoitus on jatkoa pitkäaikaiselle tuelle Itä-Suomen yliopiston lääketieteiden alan tutkimukselle. Lahjoituksen avulla voimme edelleen strategiamme mukaan sydän- ja verisuonitautien, aineenvaihduntasairauksien, neurotieteiden, syöpätautien sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimustamme, toteaa dekaani Pihlajamäki tyytyväisenä.

Vastinrahakampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroon

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja on käynnissä, ja keräysaika jatkuu 30.6.2022 saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa.

Itä-Suomen yliopistoa voi tukea yksityishenkilönä tai yrityksenä/yhteisönä. Lisätietoja kampanjasta ja ohjeet lahjoittamiseen löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta uef.fi/lahjoita.

Lisätietoja:

Dekaani Jussi Pihlajamäki, Itä-Suomen yliopisto, puh. 050 3440187