Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Seppo Ylä-Herttuala

Seppo Ylä-Herttuala on Kuopio Ambassador 2019

Akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttuala on valittu vuoden 2019 Kuopio Ambassadoriksi. Kuopion kongressilähettiläs – Kuopio Ambassador kutsuu aktiivisesti niin kotimaisia kuin kansainvälisiä kongresseja Kuopioon edistäen kongressimatkailun kasvua alueella ja edustaa vahvasti alueen tieteellistä osaamista maailmalla.

Alansa arvostettu pioneeri

Seppo Ylä-Herttuala on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista kuopiolaisista tutkijoista, joka on tehnyt merkittävän uran geeniterapian parissa ja julkaissut lukuisia tutkimuksia aiheesta. Lisäksi Ylä-Herttuala on aktiivisesti mukana lukuisten kansainvälisten järjestöjen toiminnassa. Valinta Kuopio Ambassadoriksi julkistettiin 31. tammikuuta.

– Ylä-Herttuala on ollut merkittävä tekijä Kuopion tutkimusorganisaatioiden rakentamisessa ja hän on edesauttanut nostamaan Kuopion yhdeksi maailman merkittävimmistä kaupungeista tutkimuskentällä, totesi Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedman.

– Ylä-Herttuala on ollut pääjärjestäjä monissa isoissa kongresseissa Kuopiossa ja muualla Suomessa. Alansa kansainväliseen kärkeen sijoittuvana tutkijana hän on laajasti verkottunut kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusverkostoissa ja on sen vuoksi oikea henkilö Kuopio Ambassadoriksi 2019, sanoi Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläinen.

 Professorikunnan valitsema

Kuopion toinen kongressilähettiläs valittiin professorikunnan äänestyksellä. Ehdokkaita nimettiin yhteensä kymmenen ja Seppo Ylä-Herttuala oli eniten ääniä saanut ehdokas. Kuten voittajakin totesi kiitospuheessaan, kongressien järjestäminen ei ole Kuopiossa kiinni tieteellisen osaamisen tasosta, sillä se on huippuluokkaa.

– Suomessa ja Kuopiossa ei järjestetä yhtään kansainvälistä konferenssia ilman tieteentekijöitä, heidän osaamistaan ja heidän verkostojaan. Kuopio tarjoaa kaunista luontoa, turvallisuutta ja saavutettavuutta mutta ilman huippuosaamista ja tahtoa tuoda sitä esille me emme voi kasvattaa alueen kongressimatkailua, summasi Kuopio Convention Bureau Oy:n markkinointipäällikkö Kirsi Vartiainen.

 Kuopio Ambassador -tilaisuuden tavoitteena on palkita kuopiolainen tieteentekijä hänen ponnisteluistaan kongressien parissa, ja nostaa järjestämistyön arvostusta. Kongressilähettiläs vie positiivista sanomaa Kuopiosta eteenpäin niin omassa organisaatiossaan kuin kansainvälisissäkin verkostoissaan. (Lähde: Kuopio-Tahko Markkinointi)