Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEF liput lipputangoissa

Rehun koostumuksella voidaan vaikuttaa syötävän hepokatin ravintoarvoon

Syötävä hepokatti Ruspolia differens on yksi Itä-Afrikan tärkeimmistä ja arvostetuimmista syötävistä hyönteisistä. Sen nykyinen hyödyntäminen perustuu täysin luonnonkantojen keräilyyn, mutta nyt Itä-Afrikassa on kehitteillä massakasvatusmenetelmiä, joilla paikalliset ihmiset voivat kasvattaa hyönteisiä ravinnokseen. Massakasvatusmenetelmiä varten tarvitaan tietoa rehuista, joita hyönteisille voidaan tarjota. MSc Karlmax Rutaron väitöstyössä tutkittiin potentiaalisia rehuja ja kuinka ne vaikuttavat Ruspolia differens lajin rasvahappokoostumukseen ja täten sen ravintoarvoon ihmisille. Tutkimuksessa havaittiin, että rehuilla voidaan vaikuttaa lajin rasvahappokoostumukseen, monityydyttymättömien rasvahappojen pitoisuuksiin, sekä omega-6 ja omega-3 rasvahappojen suhteellisiin osuuksiin ihmisravinnossa.

 MSc Karlmax Rutaron väitöskirja Fatty acid profiles of the edible katydid, Ruspolia differens (Serville) (Orthoptera: Tettigoniidae) after feeding on diversified diets tarkastetaan Makereren yliopistossa 18.6. klo 10 verkossa. Vastaväittäjänä toimii Dr. John Kinyuru , Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology, Kenya ja kustoksena professori Heikki Roininen, Itä-Suomen yliopisto.

Väittelijän painolaatuinen kuva on osoitteessa https://mediabank.uef.fi/A/UEF+Media+Bank/36327?encoding=UTF-8