Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

UEFin liput.

Professori Tolvanen Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian jäseneksi

Professori Matti Tolvanen on 21.5.2021 nimitetty Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian (The European Academy of Sciences and Arts) jäseneksi.

The European Academy of Sciences and Arts on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on edistää tieteellistä ja yhteiskunnallista kehitystä ja auttaa ratkaisemaan monimutkaisia yhteiskunnallisia haasteita. Järjestö on perustettu Salzburgissa vuonna 1990.

Akatemian jäsenet ovat johtavia tutkijoita, taiteilijoita ja hallinnon toimijoita, jotka ovat omistautuneet innovatiiviselle tutkimukselle, tieteidenväliselle ja kansainväliselle yhteistyölle sekä tiedonjakamiselle. Akatemiaan kuuluu noin 2000 eri tieteenaloja edustavaa tutkijaa, filosofia ja taiteilijaa eri maista. Heidän joukossaan on 34 Nobel-palkittua tieteenharjoittajaa.

Akatemian jäsenet valitaan heidän tieteellisten ja yhteiskunnallisesti merkittävien saavutustensa perusteella. Professori Tolvanen nimitettiin akatemiaan professori Juhani Laurinkarin ehdotuksesta. Laurinkari on Itä-Suomen yliopiston sosiaalipolitiikan emeritusprofessori, joka toimi akatemian Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja vuosina 2014–2020.

Akatemia järjestää kansainvälisiä konferensseja ja muita tilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä.

The Academy of Sciences and Arts: https://www.euro-acad.eu/