Hyppää pääsisältöön
UEFin liput.

OTT Marianne Malmgrén finanssioikeuden professoriksi oikeustieteiden laitokselle

OTT, dosentti, varatuomari Marianne Malmgrén on nimitetty Itä-Suomen yliopistoon finanssioikeuden professoriksi (ma.) 1.8.2020 alkaen.

Marianne Malmgrénin väitöskirja vuonna 2008 käsitteli oikeushenkilön verotuksellista asuinvaltiota ja yritystoiminnan kansainvälistymiseen liittyviä tuloverotuksen kysymyksiä. Hän on lisäksi kirjoittanut useita monografioita henkilö- ja yritysverotuksesta yksin tai yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa sekä lukuisia artikkeleita. Hän on myös toiminut tuntiopettajana eri yliopistoissa ja luennoinut monissa veroalan tilaisuuksissa sekä ohjannut väitöstutkimusta.

Malmgrén on suorittanut OTK- ja OTT-tutkinnot Helsingin yliopistossa. Hän on ollut Itä-Suomen yliopiston kansainvälisen vero-oikeuden dosentti vuodesta 2009 lähtien.

Vuodesta 2016 lähtien Malmgrén on työskennellyt omistamassaan veroasiantuntijayrityksessä Tax Services MSK Oy.

Aiemmalla työurallaan Malmgrén on muun muassa toiminut valtiovarainministeriön vero-osastolla lainsäädäntöneuvoksena, jolloin hän on muun muassa valmistellut verolainsäädäntöä sekä osallistunut EU:n ja OECD:n työskentelyyn erilaisissa tehtävissä, kuten työryhmien jäsenenä ja ryhmän rinnakkaispuheenjohtajana. Lisäksi hän on ollut Verotuksen oikaisulautakunnan ja Keskusverolautakunnan jäsen sekä Pohjoismaisen verotieteellisen tutkimusneuvoston varajäsen ja osallistunut ministeriössä pohjoismaiseen yhteistoimintaan.  Hän on myös toiminut puheenjohtajana tai jäsenenä valtiovarainministeriön työryhmissä ja puheenjohtajana oikeusministeriön asettaman parlamentaarisen komitean taloudellisessa asiantuntijajaostossa. Malmgrén on myös työskennellyt usean vuoden ajan monissa eri johto- ja asiantuntijatehtävissä Ernst & Young Oy:ssä.

Marianne Malmgrénin painolaatuinen valokuva on osoitteessa http://kuvapankki.uef.fi/A/UEF+kuvahakemisto/18478?encoding=UTF-8

Lisätietoja:

Professori (ma.) (1.8.2020 alkaen) Marianne Malmgrén, puh. 040 556 4090

Oikeustieteiden laitoksen johtaja, professori Tapio Määttä, puh. 050 575 1589