Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Lapsi tutkii eri muotoisia palikoita

OP Ryhmä lahjoittaa yhteensä 248000 euroa Itä-Suomen yliopiston varainhankintaan

OP Ryhmän keskusyhteisö on päättänyt lahjoittaa 120000 euroa valtion vastinrahaan oikeuttavaan Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan. Maaningan, Pohjois-Savon ja Vesannon Osuuspankit lahjoittivat 128000 euroa Itä-Suomen yliopistolle 3. kesäkuuta, joten OP Ryhmän lahjoitussumma nousee yhteensä 248000 euroon. Itä-Suomen yliopisto kiittää merkittävästä tuesta koulutukselle ja tutkimukselle.

Lahjoituksella OP Ryhmä haluaa tukea suomalaista osaamista ja tutkimusta, luoda edellytyksiä kestävälle kasvulle ja edistää toimintaympäristönsä pitkän aikavälin menestystä.  

– Suurena suomalaisena toimijana meille on tärkeää edistää monipuolista tutkimusta ja osaamista sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Olemme vahvistaneet suomalaisten arjen talousosaamista jo 120 vuoden ajan, ja yliopistojen kautta tuemme maamme talous- ja kauppatieteellistä huippuosaamista, toteaa OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Lahjoitus on osa kokonaisuutta, jossa OP Ryhmä lahjoittaa suomalaisille yliopistoille yhteensä 1,8 miljoonaa euroa kesäkuussa 2022 päättyvällä varainhankintakaudella. OP Ryhmän keskusyhteisön osuus kokonaisuudesta on 1,2 miljoonaa euroa. Se jaetaan tasan kymmenelle kauppatieteitä opettavalle yliopistolle: 120000 euron lahjoituksen saavat Itä-Suomen yliopiston lisäksi Aalto-yliopiston, Jyväskylän yliopiston, Oulun yliopiston ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulut, Tampereen ja Vaasan yliopistot sekä LUT-yliopisto, Hanken Svenska Handelshögskolan ja Åbo Akademi. Tämän lisäksi osuuspankit lahjoittavat oman alueensa yliopistoille yhteensä noin 620000 euroa.

Vastinrahakampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroon

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Valtion vastinrahaan oikeuttava Itä-Suomen yliopiston Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja on käynnissä, ja keräysaika jatkuu 30.6.2022 saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa.

Itä-Suomen yliopistoa voi tukea yksityishenkilönä tai yrityksenä/yhteisönä. Lisätietoja kampanjasta ja ohjeet lahjoittamiseen löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta uef.fi/lahjoita.

Lisätietoja Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjasta: