Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEF-ilmapalloja.

Oikeustieteiden laitos juhlii 25-vuotista taivaltaan

Itä-Suomen yliopiston Oikeustieteiden laitos täyttää tänä syksynä 25 vuotta. Neljännesvuosisadan aikana laitos on kasvanut merkittäväksi ja laaja-alaiseksi oikeustieteellisen alan ammattilaisten kouluttajaksi, joka on menestynyt myös kansainvälisissä tutkimuksissa ja rankingeissa. Henkilömäärältään Oikeustieteiden laitos on Suomen suurin oikeustieteellinen yksikkö. 

”Oikeustieteiden laitos on merkittävä toimija niin tutkimuksessa, koulutuksessa kuin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa”, toteaa Oikeustieteiden laitoksen johtaja Matti Turtiainen.

Oikeustieteiden laitos kouluttaa oikeustieteen ja hallintotieteiden maistereita sekä kansainvälisten maisteriohjelmien opiskelijoita. Laadukas ja työelämälähtöinen opetustarjonta kehittyy jatkuvasti yhdessä opiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa vastamaan työelämän tarpeisiin ja palvelemaan jatkuvan oppimisen tavoitteita. Koulutuksessa korostetaan juristeille tärkeitä ongelmanratkaisu-, tiedonhallinta- ja argumentointitaitoja.  Perustutkinto-opiskelijoita on 1300, ja viime vuonna laitokselta valmistui 150 maisteria vaativiin alan asiantuntijatehtäviin.  

Opetus laitoksella perustuu korkeatasoiseen ja monialaiseen tutkimukseen. Oikeustieteiden laitos on tunnettu erityisesti ilmasto-, energia- ja ympäristöoikeudellisesta sekä hyvinvointioikeuden alan tutkimuksesta. Osana tutkimusryhmiä laitoksen 150 väitöskirjatutkijaa valmentautuvat monitieteisessä tohtoriohjelmassa niin akateemiselle tutkijanuralle kuin laajemminkin työelämän oikeudellisiin asiantuntijatehtäviin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. 

Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitos on 25 vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa juridiikan alan kouluttajana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Oikeustieteiden laitos osallistuu rohkeasti ja avoimesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja edistää sivistystä tuomalla alan tutkimustietoa kaikkien saataville. Oikeustieteellinen tutkimus ja opetus tarjoaa ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin meillä ja muualla. 

”Haluamme tarjota työelämärelevanttia koulutusta ja tehdä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta. Tämä teema näkyy myös 25-vuotisjuhlan ohjelmassa”, kertoo Turtiainen.

Oikeustieteiden laitoksen 25-vuotisjuhlaa vietetään torstaina 23.11.2023. Juhlassa kuullaan yliopiston akateemisen rehtorin Tapio Määtän juhlapuhe laitoksen historiasta sekä Itä-Suomen hovioikeuden presidentti Antti Savelan puhe otsikolla Tuomioistuinten odotukset oikeustieteelliselle tutkimukselle ja opetukselle

Lisäksi laitoksen tutkimuksesta vastaavan varajohtaja Seita Romppasen johdolla käydään paneelikeskustelu aiheesta Oikeustieteellisen tutkimuksen tehtävä yhteiskunnassa ja oikeustieteiden laitoksen rooli. Paneelissa ovat keskustelijoina ovat Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen professorit Antti Belinskij, Mia Hoffrén, Anna Mäki-Petäjä-Leinonen ja Matti Tolvanen.

 

Lisätietoja: Tutkimusjohtaja Matti Turtiainen (matti.turtiainen@uef.fi, p. 050 527 7015)