Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Tekstitarroja lasiseinässä.

Minna Hendolin aloittaa Itä-Suomen yliopiston vaikuttavuusjohtajana

Filosofian tohtori Minna Hendolin aloittaa Itä-Suomen yliopiston uudessa vaikuttavuusjohtajan tehtävässä syyskuun alussa. Tehtävässään Hendolin vastaa yliopiston kansallisesta ja kansainvälisestä vaikuttamisesta ja edunvalvonnasta TKI-toiminnan parissa. Hänellä on keskeinen rooli myös yliopiston uusissa kumppanuuksissa ja yritysyhteistyössä.

Vaikuttavuusjohtajan tehtäviin kuuluu yliopiston kansallisen ja kansainvälisen ekosysteemiyhteistyön koordinointi ja kehittäminen.

– On hienoa, että voimme entistä enemmän panostaa yliopistomme vaikuttavuuteen ja yhteistyöhön muun yhteiskunnan kanssa. Minna Hendolinin kautta saamme käyttöömme hänen valmiiksi laajat verkostonsa ja osaamisensa. Hän on tervetullut lisä yhteisöömme, kiittää Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläinen.

Tällä hetkellä Hendolin on toimivapaalla Business Finlandista ja toimii Sitran Terveysdata 2030 -projektin terveysalan johtavana asiantuntijana. Business Finlandissa hän on vastannut terveys- ja hyvinvointialueen toiminnoista vuodesta 2010 alkaen, jolloin hän aloitti silloisessa Tekesissä bio-, lääke- ja elintarvikealan toimialajohtajana.

Hendolinilla on parin vuosikymmenen kokemus eri rooleissa terveysalan ekosysteemissä sekä laaja-alaista osaamista tutkimus-, innovaatio- ja rahoitustoiminnasta. Työuransa aikana Hendolin on toiminut asiantuntija- ja johtotehtävissä niin korkeakoulukentällä, yritysmaailmassa kuin julkisellakin puolella. Kansallisen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan lisäksi hän on tehnyt kansainvälistä strategia- ja vaikuttamistyötä muun muassa World Economic Forumin asiantuntijaverkostossa ja erityisesti viimeisen vuoden aikana Euroopan unionin terveysdatapolitiikassa.

– Olen saanut olla mukana monitasoisesti niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä strategia- ja innovaatiofoorumeissa edistämässä Suomen tutkimus- ja elinkeinoelämän kilpailukykyä. Minulla on ollut myös kädet syvällä savessa tutkimuspuolella, Hendolin luonnehtii uraansa.

Hendolin on väitellyt tohtoriksi biokemiasta ja bioteknologiasta Kuopion yliopiston A.I. Virtanen -instituutista vuonna 1998. Ennen siirtymistään Tekesiin vuonna 2010 Hendolin on toiminut Kuopiossa muun muassa tutkijana ja tutkimuspäällikkönä Kuopion yliopistossa, johtotehtävissä Pharming Oy:ssä ja Teknologiakeskus Tekniassa sekä Technopolis Ventures Kuopion toimitusjohtajana.

– Palaan takaisin rakkaalle kotiseudulle ja kotiyliopistoon. Haluan olla kehittämässä Itä-Suomen yliopistoa sekä tuoda omaa osaamistani ja verkostojani yliopiston ja alueen elinkeinoelämän hyödyksi. Itä-Suomen yliopistossa on todella paljon potentiaalia kehittyä. Uusi tekniikan alan koulutus lisää yliopiston kansainvälistä kiinnostavuutta, Hendolin kertoo.

Lisätietoja

Tuomo Meriläinen, hallintojohtaja, Itä-Suomen yliopisto, tuomo.merilainen@uef.fi, p. +358 40 355 2299

Minna Hendolin, johtava asiantuntija, Sitra, p. + 358 50 55 77 665