Hyppää pääsisältöön
Hammaslääketieteen opetusklinikka

Kuopiossa juhlitaan hammaslääkärikoulutuksen merkkivuotta

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun hammaslääkärikoulutus aloitettiin Kuopiossa. Merkkivuotta juhlitaan 8. syyskuuta Kuopion kampuksella tilaisuudessa, jossa muistellaan opetuksen alkuvuosia sekä 1970-luvun ja 2010-luvun opiskelijaelämää. Paneelikeskustelussa palautetaan mieleen, millaisia eväitä koulutus antoi Kuopiosta valmistuneille hammaslääkäreille.

Ensimmäiset hammaslääketieteen opiskelijat aloittivat opintonsa silloisessa Kuopion korkeakoulussa syksyllä 1973. Koulutukselle oli kiireellinen tarve alueen hammaslääkäripulan, itäsuomalaisten kasautuvien suun terveysongelmien ja edellisenä vuonna voimaan tulleen kansanterveyslain vaatimusten vuoksi. Väestön suun terveys kohenikin hammaslääkärikoulutuksen myötä Kuopiossa ja ympäröivissä lääneissä.

Vuosituhannen taitteessa Kuopion hammaslääkärikoulutus lakkautettiin, mutta aloitettiin uudestaan 11 vuoden tauon jälkeen vuonna 2010. Syyskuun juhlassa kohtaavat sekä vanhan että uuden koulutuksen tekijät ja kasvatit.

– Myös nuorten kollegoiden on hyvä tuntea hammaslääkärikoulutuksen kehitys omassa opinahjossa. Haluamme myös tuoda esiin hammaslääkärikoulutuksen merkitystä Itä-Suomen väestön terveydelle ja hyvinvoinnille, toteaa emeritaprofessori Arja Kullaa, joka valmistui ensimmäisten joukossa Kuopion hammaslääkärikoulutuksesta vuonna 1978 ja on kouluttanut kampuksella hammaslääkäreitä viidellä vuosikymmenellä.

Lisätietoja:

Emeritusprofessori Arja Kullaa, arja.kullaa(a)uef.fi