Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Vauva rintaruokinnassa

Kuopion syntymäkohortin kuulumisia KuBiCo-symposiumissa 10.–11.6.

Itä-Suomen yliopisto isännöi Kuopio Birth Cohort (KuBiCo) -tutkimuksen parissa työskentelevien tutkijoiden kansainvälistä tapaamista 10.–11. kesäkuuta. Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista ja päivän esiintyjinä on KuBiCo-tutkijoita sekä Suomesta että muista Pohjoismaista. 

– Tapaamiseen voi osallistua myös ilman aiempaa KuBiCo-tutkimusyhteyttä, vaikka pelkästä omasta kiinnostuksesta, sanoo hankkeen vastuututkija, professori Leea Keski-Nisula.

Tapaamisen tarkoituksena on edistää tutkijoiden verkostoitumista ja innostaa uusia tutkijoita liittymään tutkijayhteisöön. Tapaamisessa keskustellaan KuBiCo-tutkimuksen historiasta, viimeaikaisista tutkimuskohteista ja -löydöksistä, sekä ammennetaan tietoa tutkimusaineiston mahdollisuuksista. Lisäksi tavoitteena on antaa nuorille tutkijoille tilaisuus hankkia kokemusta esiintymisestä tieteellisellä foorumilla ja miettiä tutkimusyhteistyön erilaisia mahdollisuuksista tulevaisuudessa. 

Kesäkuun tapaamisen keskeisiä aiheita ovat raskausajan mielenterveys ja ravitsemus, liikunta, lääkkeet ja päihdealtistus, sekä niiden vaikutus syntyvän lapsen terveyteen. Osallistujilla on mainio tilaisuus oppia uutta raskausajan altistuksista ja niiden mahdollisista vaikutuksista lapsen pitkäaikaisterveyteen.

Kuopion syntymäkohorttitutkimus KuBiCo käynnistyi vuonna 2012 KYSin synnytys- ja lastentautien klinikan, Itä-Suomen yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteishankkeena. Monitieteisessä hankkeessa selvitetään lukuisien raskausaikaan, synnytykseen ja perimään liittyvien tekijöiden yhteyttä äitien ja lasten myöhempään terveyteen.

Lisätietoja:

Professori Leea Keski-Nisula, leea.keski-nisula@pshyvinvointialue.fi, https://uefconnect.uef.fi/henkilo/leea.keski-nisula/ 

Kuopio Birth Cohort Symposiumin ohjelma: https://www.uef.fi/fi/tapahtuma/kuopio-birth-cohort-symposium