Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Lapsi tutkii eri muotoisia palikoita

UEF varainhankinta, poika

Kuopion Seudun Hengityssäätiöltä 100 000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan

Kuopion Seudun Hengityssäätiö lahjoitti 100 000 euroa käynnissä olevaan valtion vastinrahaan oikeuttavaan varainhankintakampanjaan. Lahjoitus kohdennetaan lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle.  
 
Kuopion Seudun Hengityssäätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Palsolan mukaan Itä-Suomen yliopisto on merkittävä yhteistyökumppani säätiön toiminnan kannalta.
- Säätiö on tukenut lahjoituksen yliopistoa myös aiempien varainhankintakampanjoiden aikana, toteaa Palsola.
 
- Lahjoitus on osa Säätiön Itä-Suomen alueella tekemää terveyden edistämisen työtä, johon kuuluvat myös vuosittaiset apuraha- ja avustusmyönnöt. Vuodesta 2006 alkaen toiminut Hengityssäätiö koordinoi lisäksi terveyden edistämisen alalla toimivien pohjoissavolaisten säätiöiden ja rahastojen verkostoa, jonka puitteissa keskustellaan mm. yhteisrahoitteisten hankkeiden toteuttamismahdollisuuksista tulevaisuudessa, Hengityssäätiön toimitusjohtaja Soile Kosunen kertoo.
 
Itä-Suomen yliopisto ja Terveystieteiden tiedekunnan dekaani Jussi Pihlajamäki kiittävät merkittävästä lahjoituksesta ja pitkäjänteisestä yhteistyöstä.
- Kuopion Seudun Hengityssäätiö on yliopistolle tärkeä ja pitkäaikainen yhteistyökumppani. Erittäin arvokkaana näemme myös yhteiset suunnitelmamme strategisen yhteistyön muotojen kehittämiseksi säätiöiden ja yliopiston välillä.

Vastinrahakampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroon

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava varainhankintakampanja Tee tietoinen valinta on käynnissä ja keräysaika kestää 30.6.2022 saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa.
 
Itä-Suomen yliopistoa voi tukea yksityishenkilönä tai yrityksenä/yhteisönä. Lisätietoja kampanjasta ja ohjeet lahjoittamiseen löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta uef.fi/lahjoita.
 
 
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Soile Kosunen, Kuopion Seudun Hengityssäätiö, p. 040 5678 423
Dekaani Jussi Pihlajamäki, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 344 0187