Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Kastetta heinän pinnalla.

Kohti kestävämpää globaalia ympäristöpolitiikkaa – MEA-kurssi täytti pyöreitä

Itä-Suomen yliopisto ja Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelma (UN Environment) kokosivat touko-kesäkuun vaihteessa ympäristöoikeuden tutkijoita, virkamiehiä ja järjestöjen edustajia Helsinkiin juhlistamaan Multilateral Environmental Agreements -kurssin (MEA) 20-vuotista historiaa. Juhlavuoden kurssilla suunnattiin katse tulevaisuuteen ja luotiin kuvaa tämänhetkisestä kansainvälisen ympäristöoikeuden tilasta. 

Vuodesta 2004 järjestyn kurssin tapaamisia on järjestetty eri puolilla maailmaa. Koronapandemia katkaisi perinteen, joten juhlavuoden kurssin toteutuminen poikkeusvuosien jälkeen oli erityisen hienoa. Parin vuosikymmenen aikana arvostetulle kurssille on osallistunut yli 500 alan asiantuntijaa 127 maasta.

Kaksiviikkoisen kurssin tavoitteena on luentojen ja työpajojen kautta vahvistaa osallistujien globaalin ympäristölainsäädännön tuntemusta ja osaamista kansainvälisissä ympäristöneuvotteluissa. Diplomatialla on yhä suurempi merkitys ratkaistaessa maailmanlaajuisia ympäristö- ja ilmastokysymyksiä. 

Kestävän kehityksen edistämiseksi MEA:n perinteisiin kuuluu edistää erityisesti kehittyvien maiden mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen ympäristöpolitiikkaan. Kurssi saa rahoitusta Suomen ympäristö- ja ulkoasianministeriöiltä. 

 

Lisätietoja: Tutkimusavustaja Bradlie Martz-Sigala, bradlie.martz-sigala@uef.fi, puh. 050 476 4724