Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Sanoja.

Kauppatieteiden tutkijoille palkinto parhaasta tapaustutkimuksesta ICMC2023-konferenssissa

Itä-Suomen yliopiston innovaatiojohtamisen tutkijat Esa Hiltunen ja Aku Taira voittivat parhaan tapaustutkimuspalkinnon, ”Sage Best Case Award”, Intiassa 30.11–2.11 järjestetyssä ICMC2023 -tapaustutkimuskonferenssissa (International Conference of Management Cases). Palkittu tutkimus tarjoaa innovatiivista näkökulmaa vastuullisuuden ja kiertotalouden edistämiseen kiinteistö- ja rakennusalalla.

Promoting Circular Economy from the Perspective of Appreciative Inquiry in the Real Estate and Construction Industry -tutkimus valittiin voittajaksi 88 tapaustutkimuksen joukosta. Palkitsemisen kriteereinä olivat tutkimuksen laadukas suunnittelu ja toteutus sekä innovatiivisuus, tutkimuksen ajankohtaisuus ja tärkeys. 

Haastatteluihin perustuvassa tutkimuksessa tarkasteltiin kiertotalouteen liittyvää organisaatiomuutosta arvostavan kehittämisen näkökulmasta. Arvostava kehittäminen (Appreciative Inquiry) on organisaation vahvuuksiin ja arvoihin perustuva kehittämismenetelmä ja metodologia, joka korostaa organisaation jo toimivien osa-alueiden tunnistamista ja niiden vahvistamista. Tutkimustulokset korostavat organisaatioiden nykyvahvuuksien tunnistamisen ja tulevaisuuden visioinnin merkitystä kiertotalousmuutoksessa ja sen vahvistamisessa. 

Kiertotalous voidaan nähdä strategisesti merkittävänä tekijänä ja organisaation toimintaa ohjaavana ideologiana. 

– Tutkimuksemme osoittaa, että arvostavan kehittämisen kautta voidaan vahvistaa organisaation muutosta kohti kiertotaloutta. Se ei ole vain ympäristöteko, vaan myös strateginen suunnanmuutos, joka perustuu organisaation vahvuuksiin ja arvoihin, Aku Taira toteaa. 

– Palkinto on tunnustus myös Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksella käynnissä olevalle kestävyystutkimukselle, Esa Hiltunen toteaa. 

Lisätietoja:

Ylipistonlehtori Esa Hiltunen, puh. 040 3553367, esa.hiltunen(at)uef.fi

Toimitusjohtaja Aku Taira, Kuopas Oy, aku.taira(at)kuopas.fi