Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Pyöreitä tarroja lasiseinällä.

Kaisa Huhdalle Suomen Akatemian kolmivuotinen rahoitus EU-energiaoikeuden tutkimukseen

Suomen Akatemia on myöntänyt yliopistotutkija Kaisa Huhdalle kolmivuotisen rahoituksen tutkimukselle ”EU-oikeus oikeudenmukaisen energiajärjestelmän välineenä: Energiaturvallisuus globaalissa kontekstissa”. Hankkeen kokonaisrahoitus on 265 663 euroa. Rahoituskausi alkaa 1.9.2021 ja päättyy 31.8.2024.

Huhdan tutkimus tarkastelee EU-oikeuden roolia oikeudenmukaisen energiaturvallisuuden takaajana osana globaalia energiamurrosta. Tutkimuksessa analysoidaan EU-oikeuden rakennetta, tulkintaa ja toimivuutta energiaturvallisuuden välttämättömyyden ja oikeudenmukaisuuden turvaamisen välisen tasapainon löytämiseksi.

Tutkimus on ensimmäinen käytännölliset ja teoreettiset näkökohdat yhdistävä systemaattinen kartoitus energiaoikeudesta EU:ssa. Tutkimuksen aikana tuotetaan energiasektorin oikeudenmukaisuuden arviointiin suunniteltu teoreettinen viitekehys, joka mahdollistaa energiaturvallisuuden takaamisen oikeudenmukaisesti energiamurroksen tavoitteita vaarantamatta.

- Odotan innolla pääseväni pureutumaan siihen lainsäädäntöön, joilla ratkaistaan energiasektorin turvallisuuskysymyksiä energiamurroksessa. On upeaa, että Suomen Akatemia mahdollistaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta, jolla voidaan vastata yhteiskunnallisesti kiperiin kysymyksiin, Huhta toteaa.

Lisätietoja: OTT Kaisa Huhta (kaisa.huhta@uef.fi), p. 050 5947271