Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Ilmakuva järvi- ja metsämaisemasta

Jyrki Kangas Euroopan Metsäinstituutin hallituksen jäseneksi

Itä-Suomen yliopiston emeritusprofessori Jyrki Kangas on valittu Euroopan Metsäinstituutin (EFI) hallituksen jäseneksi. EFI on kansainvälinen metsäalan järjestö, jonka pääpaikka on Joensuun kampusalueella Metla-talossa.

Kangas toimi Itä-Suomen yliopistossa metsäbiotalouden professorina vuosina 2015–2023, ja aiemmin Metsähallituksen pääjohtajana vuosina 2006–2014. Hän on Joensuun yliopiston alumni ja on myös väitellyt Joensuussa. Hän on metsäsuunnittelun dosentti sekä Itä-Suomen yliopistossa, että Helsingin yliopistossa.  

Nimitys EFIn hallitukseen jatkaa Kankaan pitkää uraa metsäbiotalouden tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden parissa. 

– EFIn hallitus on metsäsektorin kansainvälinen näköalapaikka ja tarjoaa minulle mahdollisuuden jatkaa metsäbiotalouden ajan hermolla. Se on samalla hyvä kanava parantaa edelleen suomalaisen metsätieteen vaikuttavuutta, Kangas toteaa.

 Joensuussa on kansainvälisesti ainutlaatuinen metsäosaamisen keskittymä, jossa metsäbiotalouden huippututkimus, koulutus, käytännön osaaminen ja liiketoiminta kohtaavat. Joensuun kampus on sen akateeminen ydin, jossa EFI tekee tiivistä yhteistyötä yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. 

Euroopan Metsäinstituutilla vahvoine kansainvälisine verkostoineen, kumppaneineen ja vaikuttavuuksineen on suuri merkitys Joensuun nousussa Euroopan metsäpääkaupungiksi.

Lisätietoja: 

Emeritusprofessori Jyrki Kangas, p. 040 9333403, jyrki.kangas@uef.fi