Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen, jolla on kasvomaski

Itä-Suomen yliopistossa palataan normaaliin opiskeluun ja työntekoon syksyyn mennessä

Koronavirustilanne Suomessa on kohentunut merkittävästi ja myös rokotusohjelma on hyvässä vauhdissa. Tämä mahdollistaa paluun normaaliin opiskeluun ja työntekoon kesän aikana ja syksyyn mennessä – mahdolliset viranomaismääräykset toki huomioon ottaen.

Yliopisto luopuu työnteon hybridimallista 1.6.2021 alkaen, jonka jälkeen työntekijöiden määrää yliopiston tiloissa ei enää rajoiteta puoleen normaalista. Hybridimallin korvaa monipaikkatyö, johon liittyvät ohjeet on koottu Heimoon osoitteeseen https://studentuef.sharepoint.com/sites/heimo_fi/palvelut/etatyo/Sivut/etusivu.aspx
Kunkin yksikön tulee käydä läpi monipaikkatyöhön siirtymiseen liittyvät käytänteet. Monipaikkatyön ohjeistus tulee kokonaisuudessaan voimaan 1.8.2021. Työnantajalta kotitoimistoon lainatut työvälineet (näytöt, työtuolit, jne.) tulee palauttaa kampukselle syyskuun loppuun mennessä.

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat palata kampukselle 21 päivää 1. rokoteannoksen saamisesta, mikäli heidät on rokotettu Comirnaty- tai Moderna-rokotteella, tai 14 päivää 2. rokoteannoksen saamisesta, mikäli heidät on rokotettu Astra Zeneca -rokotteella.

Opetuksessa valmistaudutaan syyslukukauteen 2021 ilman fyysiseen läsnäoloon, tiloihin tai osallistujamääriin liittyviä rajoitteita. Myös opiskelijavaihto avautuu, eli opiskelijavaihtoon (tutkinto- ja vaihto-opiskelijat) on mahdollista sekä lähteä että saapua syyslukukaudella 2021 yliopiston, THL:n ja ulkoministeriön sekä vaihtokohteiden maiden ja oppilaitosten ohjeita noudattaen.

Sykettä-yliopistoliikunta on myös avautunut siten, että ulkona tapahtuva ryhmäliikunta on jälleen mahdollista. Sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäliikuntaa ja lajeja pyritään myös avaamaan syksyyn mennessä.  Yliopiston omat kuntosalit avautuvat 1.6.2021. Muista avauksista tiedotetaan erikseen Sykettä-liikunnan omissa kanavissa sekä Yammerissa.

Kasvomaski- ja turvavälisuositusten purkamisessa noudatetaan alueellisten koronakoordinaatioryhmien ja THL:n ohjeistuksia.

Avainsanat