Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Nainen, jolla on kasvomaski

Itä-Suomen yliopiston etäopetussuositus päättyy 31.1.2022 ja etätyösuositus 15.2.2022

Etäopetussuositus päättyy Itä-Suomen yliopistossa tammikuun lopussa. Lähiopetusta laajennetaan asteittain helmikuusta alkaen pedagogiset näkökohdat ja kokoontumisrajoitukset huomioon ottaen. Luennoilla, tenteissä ja väitöstilaisuuksissa voi samassa tilassa olla korkeintaan 20 henkilöä 14.2. asti. Yliopiston tilat, mukaan lukien kirjasto ja Exam-tenttitilat, ovat auki normaalisti.

Yliopiston voimassa oleva etätyösuositus päättyy valtioneuvoston suosituksen mukaisesti 15.2.2022.

Yliopiston toiminnassa on myös jatkossa otettava huomioon mahdolliset Itä-Suomen aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset. Tällä hetkellä kokoontumiset on rajoitettu 20 henkilöön (50 henkilöön ulkotiloissa) ja rajoituspäätös on voimassa 14.2.2022 asti.

Julkisen terveydenhuollon koronavirustestaus on ruuhkautunut – kotitesti on hyvä vaihtoehto

Julkisen terveydenhuollon testaus- ja jäljityskapasiteetti on äärirajoillaan. Monissa paikoissa, kuten Joensuussa ja Kuopiossa, laajamittaisesta tartunnanjäljityksestä ja karanteeniin asettamisista on jouduttu luopumaan. Tällä hetkellä testauskapasiteettia suunnataan pääasiassa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin ja riskiryhmäläisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki eivät enää pääse julkisen terveydenhuollon koronatestiin eivätkä saa virallista testitulosta. Heille kotona tehtävä koronaviruksen antigeenitesti on hyvä vaihtoehto.

Jos sinulla on koronavirusinfektion oireita, toimi näin:

  • Mikäli pääset viralliseen testiin julkisessa terveydenhuollossa, käy testissä ja seuraa terveysviranomaisten ohjeita. Ilmoita esihenkilöllesi/opettajallesi mahdollisesta sairauslomastasi.
     
  • Mikäli et pääse viralliseen testiin julkisessa terveydenhuollossa, tee koronaviruksen antigeenikotitesti ja seuraa THL:n ohjeita. Ilmoita esihenkilöllesi/opettajallesi mahdollisesta sairauslomastasi. Työntekijöillä omaan ilmoitukseen perustuvan sairausloman pituus on seitsemän perättäistä vuorokautta. Mikäli oireesi jatkuvat yli seitsemän päivää, ota yhteys työterveyshuoltoon sairauslomasi jatkamiseksi.

Kaikkein tärkeintä on, että et tule kampukselle oireisena ja että käytät maskia. Jos olet altistunut koronavirukselle, jää mahdollisuuksien mukaan kotiin. Jos sinun on välttämätöntä tulla altistuneena kampukselle, käytä maskia huolellisesti ja vältä kontakteja muihin.

Lisätietoja:
Opetukseen liittyvät asiat: akateeminen rehtori Tapio Määttä, tapio.maatta@uef.fi, p. 050 575 1589
Yleinen koronatilanne: hallintojohtaja Tuomo Meriläinen, tuomo.merilainen@uef.fi, p. 040 355 2299

Avainsanat