Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

UEFin liput.

Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin hyväksyttiin 602 opiskelijaa

Opiskelijavalinnat Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin on nyt tehty. Opiskelupaikan ensi syksynä alkaviin opintoihin sai 602 hakijaa, mikä on 32 prosenttia kaikista hakeneista. Hyväksyttyjen opiskelijoiden määrä kasvoi viime vuodesta, jolloin opiskelupaikan sai 577 hakijaa. Kaikille hakijoille on ilmoitettu tuloksista sähköpostitse maaliskuun aikana. 

Hyväksyttyjen opiskelijoiden joukossa on kansalaisia 71 eri maasta. Hyväksytyistä opiskelijoista 79 prosenttia on EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta.  

Hakuaika Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin päättyi tammikuussa. Hakijoiden kokonaismäärä pysyi edellisvuoteen verrattuna samana (1905 hakijaa), mutta kasvua oli etenkin intialaisten ja kiinalaisten hakijoiden määrässä. Sama kehitys on näkyvissä hyväksyttyjen opiskelijoiden kohdalla: sekä Intiasta että Kiinasta hyväksyttyjen opiskelijoiden määrä yli tuplaantui viime vuoteen verrattuna. Intialaisia hakijoita hyväksyttiin nyt 38 (viime vuonna 14). Myös kiinalaisista hakijoista opiskelupaikan sai 38 hakijaa (viime vuonna 18). 

Suosituimpia ohjelmia haussa olivat International Business and Sales Management (273 hakijaa, joista 50 hyväksytty opiskelijaksi), Information Technology (254 hakijaa, joista 80 hyväksytty opiskelijaksi) ja Public Health (251 hakijaa, joista 43 hyväksytty opiskelijaksi). 

Lisätietoja: Akateeminen rehtori Tapio Määttä, +358 50 575 1589, tapio.maatta(at)uef.fi