Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEFin liput.

Itä-Suomen yliopistolle puheterapeuttien koulutusvastuu

Itä-Suomen yliopisto on saamassa oikeuden käynnistää puheterapeuttikoulutuksen syksystä 2021 alkaen. Yliopisto saa humanistisella koulutusalalla logopedian koulutusvastuun opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksen muutoksella, josta ministeriö tiedotti 23.7.2020. 

- Uusi koulutusvastuu logopedian alalla ja sen myötä tehtävä puheterapeuttien kouluttajana vahvistaa yliopiston alueellista yhteistyötä ja vaikuttavuutta, toteaa rehtori Jukka Mönkkönen
Uuden koulutusohjelman käynnistäminen edellyttää Mönkkösen mukaan kuitenkin riittävää ministeriön lisärahoitusta, josta päätetään erikseen syksyn aikana. 

Itä-Suomen yliopistolla on hyvät valmiudet käynnistää puheterapeuttien koulutus, jos yliopisto saa koulutuksen käynnistämiseen riittävän lisärahoituksen. Ensimmäiset puheterapeutit valmistuvat aikaisintaan vuonna 2026.   
- Uuden koulutuksen suunnittelu on jo ollut kevään ajan vahvassa vauhdissa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme tältä osin vastata alueen työvoimapulaan tutkimusperustaisella logopedian koulutuksella, toteaa humanistisen osaston johtaja professori Risto Turunen.

Uusi koulutusvastuu sijoittuu filosofisen tiedekunnan humanistiseen osastoon, mutta on luonteeltaan monitieteistä yhteistyötä muun muassa logopedian, lääketieteen ja psykologian kesken.
- Monialaisena yliopistona meillä on erinomaiset lähtökohdat tiedekuntien väliseen yhteistyöhön sekä tutkimuksen että koulutuksen osalta, täydentää filosofisen tiedekunnan dekaani Janne Pietarinen

Kiinnostus logopedian tutkintokoulutukseen ja sen myötä puheterapeutin ammattiin on valtakunnallisesti suurta. Itä-Suomen yliopistossa koulutus käynnistyisi 25 vuosittaisella aloituspaikalla. 

Lisätietoja:     
rehtori Jukka Mönkkönen, jukka.monkkonen (at) uef.fi, 040 728 8057 
dekaani Janne Pietarinen, janne.pietarinen (at) uef.fi, 050 465 0642 
professori Risto Turunen, risto.turunen (at) uef.fi, 050 432 9521