Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Snellmanian aula Kuopion kampuksella.

Itä-Suomen yliopistolle 10 000 euron lahjoitus Atria Oyj:ltä

Atria Oyj lahjoittaa 10 000 euroa Itä-Suomen yliopiston käynnissä olevaan Tee tietoinen valinta -vastinrahakampanjaan. Atrian 60 000 euron lahjoituskokonaisuudesta lahjoituksia saavat lisäksi Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Tampereen yliopisto sekä Food and Forest Development Finland -järjestö.

– Uudet vastuulliseen ruuantuotantoon liittyvät innovaatiot, liiketoimintojen digitalisoituminen, kuluttajakäyttäytymisen muutokset ja tekoälyn hyödyntäminen eri liiketoiminnan osa-alueilla ovat Atrialle ajankohtaisia ja kiinnostavia tieteen aloja. Viennin vahvistaminen uusille markkina-alueille edellyttää meiltä uudenlaista kaupallista ja kulttuurien osaamista tulevaisuudessa, toteaa Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn.

– Atrian näkökulmasta on tärkeää, että Suomessa toimii alueellisesti elinvoimaisia yliopistoja ja korkeakouluja, kertoo Juha Gröhn.

Vastinrahakampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroon

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava varainhankintakampanja Tee tietoinen valinta on käynnissä ja keräysaika kestää 30.6.2022 saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa.

Itä-Suomen yliopistoa voi tukea yksityishenkilönä, yrityksenä tai yhteisönä. Lisätietoja kampanjasta ja ohjeet lahjoittamiseen löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta uef.fi/lahjoita.

Lisätietoja:

Atria Oyj:n viestintäjohtaja Hanne Kortesoja, puh. 0400 638839, hanne.kortesoja (a) atria.com

Itä-Suomen yliopisto, yhteyspäällikkö Anna Simolin, puh. 050 4338394, anna.simolin (a) uef.fi