Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

Tohtorinhattu

Itä-Suomen yliopisto syventää työelämäyhteistyötä tohtorikoulutuksessa: 20 jaettua tehtävää haussa

Työelämätohtorijärjestelmä on Itä-Suomen yliopiston uusi koulutusavaus, jolla vahvistetaan tohtoriopintojen työelämäyhteyksiä. Tänään avatussa haussa on auki yhteensä 20 nuoremman tutkijan paikkaa yliopiston kaikilla aloilla ja kaikissa tohtoriohjelmissa. Yliopisto rahoittaa jokaisen palkattavan tutkijan kustannuksista puolet, toinen työnantaja toisen puolikkaan.

– Tavoitteena on, että meiltä valmistuneiden tohtoreiden osaamista voidaan tulevaisuudessa hyödyntää nykyistä vielä laajemmin elinkeinoelämässä ja muualla yhteiskunnassa. Haluamme uusilla jaettujen nuoremman tutkijan tehtävillä tukea erityisesti niitä väitöskirjan tekijöitä, joiden jatko-opinnot ovat jääneet yliopiston ulkopuolelle työllistymisen vuoksi kesken, sanoo akateeminen rehtori Tapio Määttä.

Työelämätohtorijärjestelmään valittavat tekevät väitöstutkimusta yliopistossa nuoremman tutkijan tehtävässä ja samanaikaisesti toisen työnantajan palveluksessa. Nuoremman tutkijan tehtävä edellyttää toisen työnantajan sitoutumista rinnakkaisesta työsuhteesta ja siitä, että tutkija voi käyttää työaikansa täysimääräisesti väitöstutkimukseen. Toinen työnantaja voi olla esimerkiksi yritys, järjestö, tutkimuslaitos, kunta tai muu julkisen sektorin toimija.

– Kyseessä on uusi tohtoriopintojen rahoitusjärjestelmä, jossa palkan maksavat sekä yliopisto että toinen työnantaja. Järjestelmästä rahoitettavien tulee olla Itä-Suomen yliopiston jatko-opiskelijoita ja heidän tulee täyttää kyseisen tohtoriohjelman opiskelijavalinnan kelpoisuusvaatimukset ja valintaperusteet, Määttä kertoo.

Työelämätohtorijärjestelmään haettavana olevat nuoremman tutkijan tehtävät täytetään vähintään vuodeksi, enintään neljäksi vuodeksi 1.1.2021 alkaen. Tehtävien haku päättyy 31.8.2020.

Linkki työelämätohtorijärjestelmän nuoremman tutkijan tehtävien hakuun: https://rekry.saima.fi/certiahome/open_job_view.html?did=5600&lang=fi&id=00009314&jc=16

Lisätietoa tohtoriohjelmista löydät tohtorikoulun verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Akateeminen rehtori Tapio Määttä, puh. 050 575 1589, tapio.maatta(at)uef.fi