Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen, jolla on kasvomaski

Itä-Suomen yliopisto on ryhtynyt toimenpiteisiin Kuopion koronavirustilanteen johdosta

Itä-Suomen yliopisto on ryhtynyt toimenpiteisiin Kuopiossa viime viikolla järjestettyjen opiskelijatapahtumien yhteydessä tapahtuneiden koronavirusaltistusten johdosta. Lääketieteen vuosikurssit 1 ja 2, hammaslääketieteen vuosikurssit 1 ja 2, biolääketieteen vuosikurssi 1 sekä ravitsemustieteen vuosikurssi 1 on siirretty etäopetukseen seuraavan kahden viikon ajaksi. Yliopisto seuraa tilanteen kehittymistä ja työskentelee tiiviissä yhteistyössä kaupungin terveysviranomaisten kanssa. Lisätoimiin ryhdytään tilanteen niin vaatiessa.

– Terveysviranomaisten viesti on, että kaikkien Kuopion viimeviikkoisiin opiskelijatapahtumiin osallistuneiden olisi nyt hyvä jäädä karanteeninomaisiin oloihin, eli välttää liikkumista julkisilla paikoilla ja lähikontaktia muihin ihmisiin. Lisäksi koronatestiin tulisi hakeutua pienimmistäkin oireista, hallintojohtaja Tuomo Meriläinen sanoo.

Opiskelijatapahtumien terveysturvallisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota ja tapahtumanjärjestäjät ovat toimineet vastuullisesti.

– Koronavirus kuitenkin valitettavasti leviää myös etkoilla ja jatkoilla, eli terveysturvallisuutta ei saisi unohtaa silloinkaan. Rokotekattavuuden nousu tekee elämästämme jatkossa helpompaa. Tälläkin viikolla on sekä Kuopiossa että Joensuussa helposti saavutettavia walk in -rokotetilaisuuksia, joita suosittelen hyödyntämään, Meriläinen sanoo.
 

Lisätietoja:
Hallintojohtaja Tuomo Meriläinen, tuomo.merilainen@uef.fi, p. 040 355 2299

Avainsanat