Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

UEF liput lipputangoissa

Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke käynnistyi

Itä-Suomen yliopiston humanistisessa osastossa on käynnistynyt kolmivuotinen Humanistit uudistuvassa työelämässä (Genera) -hanke. Hankkeen keskeinen tavoite on parantaa humanistisilla koulutusaloilla opiskelevien ja niiltä valmistuneiden työelämäyhteyksiä erityisesti Itä-Suomessa.

Hankkeessa kehitetään muun muassa ratkaisumalleja humanistikoulutuksen ja yritysmaailman väliseen kohtaanto-ongelmaan – siihen että koulutus ei aina tunnista työelämän tarpeita eikä työmarkkinoilla aina ole tietoa siitä, mitä humanisti osaa. Hanke tukee eri tahoja tunnistamaan aiempaa paremmin kieli- ja kulttuuriosaamisen mahdollisuudet liiketoiminnassa. Hankkeessa on mukana useita Itä-Suomen alueen yrityksiä ja muita työelämän vaikuttajia. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelmasta.

Hankkeen aikana järjestetään säännöllisesti seminaareja, työpajoja, koulutus- ja verkostoitumistapahtumia, joissa työelämän edustajat eri aloilta kohtaavat humanistiopiskelijoita, -maistereita ja -tohtoreita. Toimintamuotojen toteutetaan tiiviissä yhteistyössä hankekumppaneiden ja kohderyhmien edustajien kanssa. Hankkeen tuloksena syntyy pysyväluonteisia toimintamalleja, verkostoja ja kohtaamispaikkoja, joiden kautta niin koulutus kuin työelämä kykenevät reagoimaan nopeasti muuttuviin tarpeisiin.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Anna Logrén, anna.logren(at)uef.fi, p. 050 431 7670  
Vastuullinen johtaja, professori Risto Turunen, risto.turunen(at)uef.fi, 029 445 2100
Ohjaaja, yliopistonlehtori Jukka Mäkisalo, jukka.makisalo(at)uef.fi, 029 445 2138