Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

YUFE opiskelijat.

Hae YUFE-opiskelijaksi nyt

Haluaisitko suorittaa opintojaksoja muissa eurooppalaisissa yliopistoissa? Hae YUFE-opiskelijaksi 7.10. mennessä. Voit opiskella esimerkiksi Maastrichtin, Essexin tai Bremenin yliopistoissa (paljon tarjontaa myös etänä) ja sisällyttää opintojaksot tutkintoosi joko hyväksilukuina tai vapaasti valittavina opintoina. Opinnot ovat opiskelijoille maksuttomia. Itä-Suomen yliopiston lisäksi liittoumassa ovat mukana Maastrichtin yliopisto Hollannista, joka toimii koordinaattorina, Antwerpenin yliopisto Belgiasta, Bremenin yliopisto Saksasta, Carlos III Madrid -yliopisto Espanjasta, Essexin yliopisto Isosta-Britanniasta, Kyproksen yliopisto ja Rooman Tor Vergata -yliopisto Italiasta, Rijekan yliopisto Kroatiasta ja Nicolaus Copernicus -yliopisto Puolasta. 
 
Millaisia opintoja YUFEssa on tarjolla? 
YUFEssa on tarjolla sekä etäopintoja (akateemisia opintojaksoja ja kielikursseja) että lähiopintoja (Erasmus-vaihto), YUFE Academy -luentoja ja muita opintojen lisäksi suoritettavia, ei-opintopisteitä kerryttäviä aktiviteetteja ja osaamiskokonaisuuksia.  

Pääset katsomaan syksyn kurssikatalogia täällä.
Tarjolla on vuosittain noin parisataa erilaista opintojaksoa laajasti eri aloilta. 
 
Opintojaksot suoritetaan kunkin yliopiston omissa oppimisympäristöissä, eli opiskelijat saavat yliopiston käyttäjätunnukset/opinto-oikeuden YUFE-opintojaksoille. Pääset näin ollen tutustumaan myös muiden eurooppalaisten yliopistojen opetukseen, opiskelijoihin ja oppimisympäristöihin. YUFEssa on mahdollisuus koota tiettyjä osaamiskokonaisuuksia (YUFE mobility star, language star, professional star ja civic star). Suosittelemme vähintään 12 opintopisteen suorittamista, mutta jokainen YUFE-opiskelija valitsee itse omat tutkintoonsa sopivat osaamis- ja opintokokonaisuudet.  

Hakeminen 

Hakeminen YUFEen tapahtuu motivaatiokirjeen avulla. Lisäksi hakijoilta vaaditaan B2 -tason englanninkielentaito, joka UEFissa todennetaan liittämällä hakemukseen kuva / skannattu kopio ylioppilastodistuksesta (hyväksytysti kirjoitettu pitkä englanti) tai UEFin opintosuoritusote, jossa näkyy hyväksytysti suoritetuttu tutkintoon kuuluva pakollinen englanninkielen opintojakso. Tarvittaessa on mahdollista suorittaa myös verkossa tehtävä maksuton kielitesti, mikäli opiskelijalla ei ole ylioppilastodistusta tai UEFin pakollista englannin kielikurssia suoritettuna (lisätietoja: yufe@uef.fi). YUFEen voivat hakea kaikki toisen ja kolmannen vuoden kandidaattivaiheen opiskelijat, maisterivaiheen opiskelijat sekä tohtorikoulutettavat. 

 
Haku YUFEen päättyy 20.10. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan marraskuun aikana. Tutustu hakukuulutukseen ja hae mukaan! Jos sinulla on kysyttävää YUFEen tai hakemiseen liittyen, otathan yhteyttä: yufe@uef.fi