Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEF liput lipputangoissa

Anitta Etula -erityisstipendi Filipp Temeroville

Saastamoisen Säätiön 10 000 euron Anitta Etula -erityisstipendi myönnettiin tänä vuonna kemian laitoksen nuorempi tutkija Filipp Temeroville. Erityisstipendi jaettiin nyt kolmatta kertaa.

Krasnoyarskista kotoisin oleva Temerov on valmistunut filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta erinomaisin arvosanoin. Hänen väitöskirjansa tutkimusaihe on Multicompound TiO2 based nanostructures for enhanced photocatalytic activity, ja sen ohjaajia ovat apulaisprofessori Jarkko J. Saarinen ja professori Mika Suvanto kemian laitokselta.

Temerov liittyi kemian laitoksen tutkimusryhmäänsä vasta puolisentoista vuotta sitten. Hän jatkaa keinotekoiseen fotosynteesiin liittyvää tutkimustaan keväällä Imperial College Londonissa, Englannissa.

— Keinotekoisen fotosynteesin avulla valmistettavien uusien polttoaineiden avulla on mahdollista vähentää hiilidioksidipäästöjä. Tämä tutkimusaihe on uusi, ja tutkimuksen tekemiseen tarvitaan korkeatasoista tutkimuslaitteistoa. On suuri kunnia päästä tekemään tutkimusta juuri Imperial College Londoniin, sillä tutkimusympäristöt ja fasiliteetit ovat siellä maailman huippuluokkaa, Temerov sanoo.

—Palaan jälleen syksyllä takaisin Joensuuhun. Toivon, että tämän vierailuni myötä saamme myös avattua muutakin tutkimusyhteistyötä Imperial College Londonin kanssa.

 Lisätietoja:  

Kansainvälisten asiain päällikkö Anitta Etula, p. 029 445 8042, anitta.etula (a) uef.fi
Nuorempi tutkija Filipp Temerov, p. 041 727 7869, filipp.temerov (a) uef.fi

 

Kuvassa: Filipp Temerov,  Marja Karttunen ja Anitta Etula. Kuva: Raija Törrönen