Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Student standing outside, on a bridge

Ainutlaatuinen tutkinto ja kansainvälistä kokemusta YUFE Student Journey -opinnoista

Itä-Suomen yliopisto kuuluu Young Universities for the Future of Europe -verkostoon. Itä-Suomen yliopiston lisäksi liittoumassa ovat mukana Maastrichtin yliopisto Hollannista, Antwerpenin yliopisto Belgiasta, Bremenin yliopisto Saksasta, Carlos III Madrid -yliopisto Espanjasta, Essexin yliopisto Isosta-Britanniasta, Kyproksen yliopisto, Rijekan yliopisto Kroatiasta ja Nicolaus Copernicus -yliopisto Puolasta. Lisäksi YUFEen on liittymässä uusi kumppaniyliopisto Ranskasta.

Itä-Suomen yliopiston opiskelijat voivat hakea mukaan YUFEn toimintaan ja opiskelemaan verkostoon kuuluvissa yliopistoissa. Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä sekä virtuaalisia opintoja, että lähteä johonkin verkoston partneriyliopistoon vaihtoon. Osa YUFEn toiminnasta on avointa kaikille opiskelijoille, mutta osa vaatii Student Journey -opinto-oikeuden.

Joensuun kampuksella historiaa opiskeleva Miitri Oikarinen haki YUFE Student Journey -opiskelijaksi viime keväänä saadakseen kansainvälistä kokemusta, uusia elämyksiä sekä monipuolisuutta tutkintoonsa.

– Uskon että YUFE-opinnoilla edistän uramahdollisuuksiani Suomessa ja ulkomailla. Koen myös että välillä on hyväksi mennä vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelle, jotta voi kehittää omia taitoja paremmaksi.

Sivuaineopintoja Belgiassa

Tällä hetkellä Oikarinen opiskelee Urban heritage -sivuaineopintoja Belgiassa Antwerpenin yliopistossa. Lisäksi hän on osallistunut etänä Madridin ja Maastrichtin yliopistojen akateemisille luennoille.  Oikarinen on nähnyt YUFE-opintojen edut jo nyt opiskeluaikana.

– Opinnot muissa verkoston yliopistoissa ovat antaneet paljon uusia näkökulmia ja kokemusta sekä itsevarmuutta kansainväliseen opiskeluun ja työskentelyyn. Lisäksi olen pystynyt opiskelemaan sivuaineen, jota en olisi pystynyt suorittamaan, jos olisin opiskellut vain omassa yliopistossa.

Oikarinen on kokenut, että YUFE-opinnot ovat sulautuneet hyvin hänen kolmannen vuosikurssin historian opintojensa sekaan. Opintojen suunnittelua edesauttaa YUFE-opintojen joustavuus, sillä osallistumisen eri aktiviteetteihin ja kursseille voi määrittää itse. Oikarinen kannustaa tulevia hakijoita hakemaan YUFE Student Journey -polulle, vaikka suunnitelmat eivät olisikaan hakuvaiheessa aivan selkeitä.

– Älä mieti liikaa vaan hae mieluummin kuin jätä hakematta. Kaiken ei tarvitse olla heti selvää vaan omia vahvuuksia ja uusia mielenkiinnon kohteita voi ja ehtii löytää opintojen edetessä.

Haku Student journey -opintoihin on auki 3.4.-26.5.2023. YUFE opintoihin hakeminen ja osallistuminen on mahdollista kaikilla tutkintotasoilla. Voit hakea YUFE Student journey -opinto-oikeutta, kun olet suorittanut vähintään yhden lukuvuoden verran kandidaattitasoisia opintoja. Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat hakea kevätlukukaudella seuraavan syksyn aloitukseen. Maisteri- ja jatko-opiskelijat voivat hakea jo opintojensa alussa. Lisätietoa YUFEsta ja linkki hakulomakkeeseen osoitteessa uef.fi/yufe

YUFE-sivuaine on temaattinen opintokokonaisuus (30 op) joka suoritetaan Erasmus+ opiskelijavaihdon aikana sivuainetta koordinoivassa yliopistossa. Sivuaine sisältää paljon valinnaisuutta, niin lähi- kuin etäopetusta ja mukana voi olla kurssitarjontaa muistakin jäsenyliopistoista. Vaihto-opiskelu rahoitetaan Erasmus+ liikkuvuusapurahalla. Kysymykset YUFE-sivuaineista voi lähettää sähköpostitse yufe@uef.fi