Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Neljä podcastin tekijää

2050-luvulla on podcast pohjoiskarjalaisilta nuorilta nuorille

  • Talous ja yhteiskunta

2050-luvulla on podcast nuorilta nuorille ja siinä käsitellään monenlaisia yhteiskunnallisia asioita ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemoja nuorten näkökulmasta. Teemoja tutkitaan mielikuvitusta ruokkivasta peruskysymyksestä lähtien: miltä maailma näyttää 2050-luvulla? Käsiteltävät aiheet vaihtuvat jakso jaksolta, ja ne sisältävät innostavaa keskustelua esimerkiksi nuorten hyvinvoinnista, haja-asutusalueiden nuorista, ilmastonmuutoksesta, taiteesta ja yrittäjyydestä. Myöhemmin syksyllä podcastissa esimerkiksi pohditaan tulevan maakuntajohtajan Markus Hirvosen kanssa, millaista maakuntaa nyt kasvaville nuorille rakennetaan.

Podcastissa ovat äänessä Oskar Mannelin, 18, lukiolainen ja järjestöaktiivi, Juni Sinkkonen, 25, psykologian maisteriopiskelija ja aktivisti, Venla Siltovuori, 18, metsätieteiden opiskelija ja kevytyrittäjä sekä Sini Heikkala, 17, lukiolainen ja alppihiihtäjä. Podcastin tuottaa vuorovaikuttaja Pasi Huttunen ja vastuullisena tutkijana on vanhempi tutkija Nina Tokola. Molemmat ovat Itä-Suomen yliopiston historia- ja maantieteiden laitokselta.

– 2050-luvulla -podcast tuo esille nuorten ajatuksia ajankohtaisista asioista ja on yksi ensimmäisistä nuorten tuottamista pohjoiskarjalaisista podcasteista. Odotan innolla kaikkia kiinnostavia keskusteluja jaksojen aikana, kuvailee Oskar Mannelin.

– Podcast on minulle merkityksellinen väylä pureutua päivänpolttaviin aiheisiin ja ylläpitää toivoa hyvästä huomisesta. On mahtavaa saada tehdä omannäköistä juttua näin mainiossa porukassa, jatkaa Juni Sinkkonen.

Podcastista on julkaistu kaksi jaksoa ja loput ilmestyvät syksyn mittaan noin kahden viikon välein. Jaksot ovat löydettävissä nettisivujen lisäksi Spotifysta sekä Googlen ja Applen podcasteista.
Podcastia tehdään osana nuorten osallistumisen esteitä tutkivaa ALL-YOUTH-tutkimushanketta.

– Tulevaisuus on meillä kaikilla, mutta nuorilla on sitä eniten edessään. Podissa tekijät raivaavat polkuja kestävää tulevaisuutta ja hyvinvointia kohti heijastellen omaa arkeaan ja ympäröivää yhteiskuntaa, luonnehtii vanhempi tutkija Nina Tokola.

ALL-YOUTH on Itä-Suomen, Helsingin ja Tampereen yliopistojen vuosina 2018–2023 toteuttama Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama tutkimushanke.

Tekijätiimi antaa mielellään haastatteluja ja vastaa kysymyksiin projektista.

Kuvia podcast-tiimistä: https://studentuef-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/phuttune_uef_fi/ElOU3WJhGIJOsSkKh3RLvKYB7J3Z4PUtKULhNwu1zmBhtg?e=bLhzmq  Kuvat: Pasi Huttunen / ALL-YOUTH

Podcastin verkkosivut: http://www.allyouthstn.fi/category/2050-luvulla/
Podcast Instagramissa: https://www.instagram.com/2050luvulla/

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Pasi Huttunen, 050 346 0798, pasi.huttunen(at)uef.fi
Nina Tokola, 050 303 1909, nina.tokola(at)uef.fi