Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen jonka kasvoilla kirurginen maski

20 hengen kokoontumisrajoitus jatkuu kampuksilla 22.5.2021 saakka

Kampuksilla kaikki opetus ja tapahtumat on järjestettävä 22.5.2021 saakka siten, että yhdessä tilassa on kerrallaan enintään 20 henkilöä.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset jatkuvat Itä-Suomen alueella. Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla on kielletty yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla on kielletty yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräykset ovat voimassa 23.4.-22.5.2021.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 19.4.2021 tekemällään päätöksellä kieltänyt Kuopion ja Joensuun alueilla yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Mainituissa tiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Itä-Suomen yliopisto noudattaa aluehallintoviraston määräyksiä. Molemmilla kampuksilla kaikki opetus ja tapahtumat on järjestettävä 22.5.2021 saakka siten, että yhdessä tilassa on kerrallaan enintään 20 henkilöä.

Aluehallintovirasto toteaa, että epidemia on tällä hetkellä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla perustasolla. Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla epidemia on kiihtymisvaiheessa.

Tiedotteen lähde: Aluehallintoviraston tiedote