Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Puheenjohtajan nuija lakikirjan päällä

Oikeustieteellisen alan valintakoe järjestettiin onnistuneesti etäyhteyksillä

  • Koulutus ja oppimisympäristöt

Oikeustieteellisen alan ensimmäisen vaiheen valintakoe järjestettiin onnistuneesti sähköisenä etäkokeena tiistaina 26.5. Valtakunnalliseen etäkokeeseen osallistui kaikkiaan 4 502 hakijaa.

Yhteisvalinnassa ovat mukana oikeustieteellisen alan koulutusta antavat Helsingin, Itä-Suomen, Lapin ja Turun yliopistot.

Valtakunnallisesti aloituspaikkoja oikeustieteellisen alan koulutukseen on 519. Paikoista yhteensä 207 on jo täytetty todistusarvosanoihin perustuvalla valinnalla. Tänä vuonna hakijoita oikeustieteellisen alan koulutukseen oli 6 404.

– Koejärjestelyt ovat osoittautuneet toimiviksi, vaikka joitakin yksittäisiä yhteydenottoja on asian tiimoilta tullut. Uudenlaisista koejärjestelyistä saatuja kokemuksia tullaan arvioimaan yhteisvalintaan osallistuvien yliopistojen kesken myöhemmin, sanoo valintatoimikunnan puheenjohtaja, professori Antti Aine.

Etävalintakoe toteutettiin Metropolia Ammattikorkeakoulun tarjoamalla alustalla, jota on käytetty ammattikorkeakoulujen ja tänä keväänä myös yliopistojen yhteisissä valintakokeissa. Hakijat osallistuivat kokeeseen omilla tietokoneillaan ja verkkoyhteyksillään, joiden toimivuudesta he olivat vastuussa. Teknistä tukea oli saatavilla yliopistojen hakijapalveluista ja IT-tuesta.

Valintakokeen toinen vaihe järjestetään 5. kesäkuuta. Toisen vaiheen koe toteutetaan ensisijaisesti yliopistojen järjestämissä tiloissa terveys- ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Yhteisvalinnan tulokset valmistuvat viimeistään 15.7.

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinta

https://www.oikeustieteet.fi

Valintakokeen päättymisen jälkeen havaittiin ongelmia haettujen yksilöllisten järjestelyiden osalta. Kävi ilmi, että noin sadalle hakijalle myönnetyt lisäajat eivät ole inhimillisten virheiden vuoksi toteutuneet. Lisäajan toteutuminen selvitetään kaikkien lisäajan saaneiden hakijoiden osalta. Hakijoiden yhdenvertaisen aseman turvaamiseksi lisäajan mahdollinen puuttuminen kompensoidaan pistehyvityksin. Lisää aiheesta tältä:

https://www.oikeustieteet.fi/26-5-2020-tiedote-oikeustieteen-valintakokeesta/

Uutista päivitetty 27.5.2020

Lisätietoja:
Oikeustieteellisen alan valtakunnallisen valintatoimikunnan puheenjohtaja, professori Antti Aine, 050 413 9351, antti.aine(at)utu.fi

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan koordinaattori Kirsi Kaljunen, 050 505 7670, kirsi.kaljunen(at)uef.fi