
TOMU - Toimintaympäristön muutoksen johtaminen 2024-2026
- Päivämäärä:
- 1.1.2025 - 31.5.2026
- Laajuus:
- 6 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- -
- Kategoria:
- Opetus, kasvatus ja psykologia, Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen
- Toteutusmuoto:
- Monimuoto
- Hinta:
- 0 € (alv 0%)

TOMU-koulutushankkeen toteuttavat Itä-Suomen yliopisto ja Lapin yliopisto. Saat käytännöllistä tietotaitoa toimintaympäristön muutosten tunnistamiseen, muutoksien johtamiseen motivaation, osaamisen, rakenteiden ja esimerkin kautta sekä tietoa muutoshyvinvoinnin ylläpitämiseksi työyhteisössä. Lisäksi tavoitteena on tarjota näkökulmia toimintaympäristöjen muutoksen johtamisen ilmiöihin. Koulutushanke sisältää kolme koulutusta. Ilmoittaudu kaikkiin, niin varmistat muutosjohtamisen laaja-alaisen osaamisen.
Sisältö:
Johtaminen kompleksisessa toimintaympäristössä, 1 op, kevät 2025
Lapin yliopisto
Koulutus tarjoaa näkökulmia toimintaympäristön muutoksen johtamisen ilmiöihin. Esihenkilö voi kohdata monia tilanteita, joihin tämä koulutus antaa tutkimusperusteista tietotaitoa. Koulutus sisältää kolme 4 tunnin webinaaria. Niiden teemat ovat toimijuuden vahvistaminen muutoksessa, johtaminen kompleksisessa toimintaympäristössä, positiivinen konfliktijohtaminen, työyhteisön hyvinvoinnin vahvistaminen muutoksessa. Lue lisää ja ilmoittaudu.
Lapin yliopiston koulutuksiin voit tutustua tässä linkissä
Muutosjohtaminen, 2 op, syksy 2025
Itä-Suomen yliopisto
Ilmoittaudu tästä. Ilmoittautumisaika 3.3.2025 - 29.8.2025 klo 16.00
Koulutus antaa käytännön tietoa ja menetelmiä muutoksien johtamiseen. Koulutus perustuu valmentavaan johtamiseen, jota nyt sovelletaan muutostilanteisiin. Koulutus sisältää kuusi puolen päivän webinaaria, jotka pidetään etäyhteydellä
- 18.9.2025 klo 12.30 – 16.00
- 1.10.2025 klo 12.30 – 16.00
- 23.10.2025 klo 12.30 – 16.00
- 5.11.2025 klo 12.30 – 16.00
- 19.11.2025 klo 12.30 – 16.00
- 4.12.2025 klo 12.30 – 16.00
Koulutuksessa opit soveltamaan valmentavaan johtamista muutostilanteisiin. Tutustut valmentavan muutosjohtamisen perusteisiin, tunnistat opetus- ja kasvatusalan toimintaympäristön muutoksia, tutustut keinoihin johtaa motivaatiota osana muutosta, sisäistät osaamisen johtaminen perusteet muutostavoitteen mukaisesti, tutustut kokeilevaan kehittämiseen muutosjohtamisen keinona sekä tutustut muuttuvien rakenteiden ja esimerkillä johtamisen merkitykseen osana muutosjohtamista. Koulutus sisältää edellä mainitut webinaarit, itsenäisen opiskelun ja monivalintatehtävän e-oppimisjärjestelmässä. Koulutus on käytäntöön keskittyvä.
Koulutuksessa opit:
- Opit soveltamaan valmentavaa johtamista muutostilanteisiin
- Saat käyttöösi erilaisia työvälineitä niin motivaation kuin osaamisen johtamiseen
- Tunnistat työpaikkasi keskeiset muutosajurit ja muutostarpeet sekä pääset soveltamaan oppimaasi työpaikkasi tilanteeseen
Kohderyhmä. Esihenkilöt, johtajat ja niihin rinnastettavat henkilöt perusopetuksessa, varhaiskasvatuksessa, lukiokoulutuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Ryhmäkoko min 25. Kohderyhmään kuuluvat osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutusta rahoittaa Opetushallitus ja on siten kohderyhmälle maksuton.
Muutoshyvinvoinnin johtaminen, 3 op, kevät 2026
Itä-Suomen yliopisto
Osallistujat saavat käytännöllistä tietotaitoa muutoshyvinvoinnin johtamiseen. Koulutus sisältää 8 ½ päivän webinaaria. Niiden keskeiset sisällöt ovat johtajan oma hyvinvointi muutoksessa, muutosjoustavuus eli resilienssi, muutosjoustavuuden vahvistamisen menetelmiä, ongelmien käsitteleminen muutosprosessin aikana.
Toteutus keväällä 2026, aikataulu tarkentuu myöhemmin. Koulutukseen ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.
Osallistujat saavat käytännöllistä tietotaitoa muutoksien ja uudistuksien johtamiseen sekä oman ja henkilöstönsä hyvinvoinnin ylläpitämiseen muutoksissa.
Esihenkilöt, johtajat ja niihin rinnastettavat henkilöt perusopetuksessa, varhaiskasvatuksessa, lukiokoulutuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Ryhmäkoko 25.
Koulutushanketta rahoittaa Opetushallitus ja koulutukset ovat siten kohderyhmälle maksuttomia.
Ilmoittautumisen voi perua ilmoittautumisaikana. Peruminen tehdään sähköpostilla kirjallisesti koulutuksen sihteerille. Yliopisto vastaa koulutuksen toteuttamisesta sovitun aikataulun, sisällön, opetukseen liittyvien tilojen, verkko-oppimisympäristön ja koulutuksen laadun osalta. Koulutukseen sovelletaan soveltuvien osin Itä-Suomen yliopiston opintojohtosäännön 33, 45 ja 47 §:ä. Koulutuksessa noudatetaan opetuksen eettisiä ohjeita: https://kamu.uef.fi/student-book/opetuksen-ja-opiskelun-eettiset-ohjeet/.
Opiskelija vastaa osallistumisensa vahvistamisesta ja osallistumisestaan koulutuksen seminaareihin ja muihin koulutussuunnitelman vaatimiin tapaamisiin. Lisäksi opiskelija huolehtii tehtävien suorittamisesta määräpäivään mennessä. Koulutuksen kieli on suomi. Koulutus voidaan perua järjestäjän toimesta ilman, että siitä aiheutuu järjestäjälle maksuvelvoitetta.
Yhteistyössä
