Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Antibioottilääkkeen molekyylimalli.

MOOC: Solu- ja molekyylibiologian perusteet

MOOC
Tutustu solujen rakenteeseen ja toimintaan sekä kasvi- ja eläinsolujen eroihin.
smart for good
Laajuus:
8 op
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
-
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Solu- ja molekyylibiologian perusteet (SOMO) -kurssilla käydään läpi tärkeimmät perustason tiedot solujen rakenteesta, toiminnasta ja aineenvaihdunnasta sekä kasvi- ja eläinsolujen tärkeimmistä eroista. Kurssilla opiskellaan geneettisen informaation periytyvyydestä ja merkityksestä proteiinien valmistuksessa ja eliön ilmiasun määräytymisessä sekä käydään läpi tärkeimmät bioteknologiset menetelmät ja sovellukset. 

Kurssi jakautuu kolmeen osioon: solubiologia 3 op, biokemia 2 op ja molekyylibiologia 3 op. Kurssilla hyödynnetään innostavia tapoja oppia kuten flipped classroom-menetelmää, podcast-ohjelmia, webinaareja sekä nykyaikaista verkkokeskusteluympäristöä. 

Kurssin materiaali ja kertaustehtävät ovat kaikille avoimia ja soveltuvat loistavasti oman osaamisensa päivittämiseen esimerkiksi lukio-opiskelijoille tai -opettajille.

MOOC-kurssien sisältöjä voit opiskella eri tavoin: 

Haluan vain selata materiaalia tai opiskella omatoimisesti, en tarvitse opintopisteitä tai todistusta 

  • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön vierailijana voi opiskella kurssin materiaaleja, mutta ei voi tehdä tehtäviä. Tästä ei jää suoritusjälkeä kurssialueelle.
  • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön Google-tunnuksilla, korkeakoulusi Haka-tunnuksilla tai Suomi.fi-kirjautumisella voit jatkaa siitä mihin jäit edellisellä kirjautumisella, ilman ilmoittautumista opintojakson opiskelijaksi yliopiston kautta. 
  • Tutustu kurssiin DigiCampus-ympäristössä. 

Haluan suorittaa opintopisteytettyinä opintoina ja saada todistuksen 

Olen Itä-Suomen yliopiston opiskelija 

  • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua opintojaksolle Pepin kautta.
  • Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppijan opinto-oikeudella voit ilmoittautua opintojaksolle Pepin kautta.
  • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijat ja jatkuvan oppijan opinto-oikeudella opiskelevat saavat kurssien suoritusmerkinnän ja opintopisteet maksutta.
Suomi