Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Lentoon -veistos Savilahdessa.

MOOC: Matematiikkaa kaikkialla

MOOC
smart for good
Laajuus:
4 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Verkko-opetus
Hinta:
-
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Matematiikan osa-alueisiin tutustumista sen sovellusten kautta. Esimerkiksi matematiikan soveltaminen kuvankäsittelyssä, lääketieteessä, taiteessa, ja biologiassa; ja sitä kautta topologiaa, algebraa, tilastotiedettä ja logiikkaa helposti lähestyttävässä muodossa.

Kurssi toteutetaan kolme kertaa vuodessa verkko-opintoina jotka sisältävät välideadlineja. Kurssi suoritetaan oppimateriaaleihin (esim. opetusvideot) tutustumalla sekä tehtäviä ja kirjallisia töitä tekemällä.

Esitiedoiksi riittää peruskoulun matematiikka. Lisäksi englannin kieltä pitää osata sen verran, että pystyy katsomaan englanninkielisiä videoita.

Lukuvuonna 2023–24 opintojakso on opiskeltavissa kolmena eri ajankohtana: 01.09.–13.12.2023 (syksy), 08.01.–31.05.2024 (kevät) ja 01.06.–31.08.2024 (kesä). Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta.

Kurssi avaa (yliopisto)matematiikan eri osa-alueita käytännön esimerkkien kautta. Näin se soveltuu matematiikan opettajaksi opiskeleville, matematiikkaa opiskeleville, lukiolaisille, ja jo matematiikkaa opettaville — ja kaikille muillekin joita on vaivannut kysymys "mitä tällä matematiikalla oikeassa elämässä tekee?"

MOOC-kurssien sisältöjä voit opiskella eri tavoin:

Haluan vain selata materiaalia tai opiskella omatoimisesti, en tarvitse opintopisteitä tai todistusta

  • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön vierailijana voi opiskella kurssin materiaaleja, mutta ei voi tehdä tehtäviä. Tästä ei jää suoritusjälkeä kurssialueelle.
  • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön Google-tunnuksilla, korkeakoulusi Haka-tunnuksilla tai Suomi.fi-kirjautumisella voit jatkaa siitä mihin jäit edellisellä kirjautumisella, ilman ilmoittautumista opintojakson opiskelijaksi yliopiston kautta.
  • Tutustu kurssiin DigiCampus-ympäristössä.

Haluan suorittaa opintopisteytettyinä opintoina ja saada todistuksen

  • Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintosuorituksen ja opintopisteytetyn todistuksen

Olen Itä-Suomen yliopiston opiskelija

  • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua opintojaksolle Pepin kautta.
  • Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppijan opinto-oikeudella voit ilmoittautua opintojaksolle Pepin kautta.
  • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijat ja jatkuvan oppijan opinto-oikeudella opiskelevat saavat kurssien suoritusmerkinnän ja opintopisteet maksutta.