Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Lapsi katsoo ulos ikkunasta

MOOC: Lastensuojelun perusteet — mitä minun tulee tietää monitoimijaisesta lastensuojelusta?

MOOC
Mitä monitoimijainen lastensuojelu tarkoittaa monen toimijan yhteistyössä lapsen ja perheen elämäntilanteen ja hyvinvoinnin vahvistamiseksi?
smart for good
Laajuus:
3 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Teologia ja filosofia, Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
-
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on omaksunut perustiedot lastensuojelusta ja monitoimijaisesta lasten suojelutehtävästä sivistys-, sosiaali- ja terveysalan työssä. Opiskelija tunnistaa lastensuojelun ja monitoimijaisen lasten suojelutehtävän tarpeen kasvatus-, sosiaali- ja terveydenhuollonalalla. Opiskelija osaa jäsentää lastensuojelun lakisääteistä perustaa ja lastensuojelutarpeen taustalla olevia tekijöitä. Opiskelija tuntee lapsi- ja perhekohtaisen lastensuojelun prosessin vaiheita ja osaa suhteuttaa oman roolinsa ja velvollisuutensa osana prosessia sekä tietää puheeksiottamisen, ilmoitusvelvollisuuden ja salassapidon käytäntöjä kasvatus-, sosiaali- ja terveydenhuollon alojen työssä.  

Opintojakso sisältyy lapsi- ja perhepalvelujen parissa työskenteleville suunnatun Osaamispuun koulutustarjontaan ja se toteutetaan kaikille avoimena maksuttomana MOOCina.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset, jotka eivät päätyönään tee lastensuojelutyötä, mutta tarvitsevat työssään tietoa mm. lastensuojelun lainsäädännöstä.

MOOC-kurssien sisältöjä voit opiskella eri tavoin: 

Haluan vain selata materiaalia tai opiskella omatoimisesti, en tarvitse opintopisteitä tai todistusta 

  • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön vierailijana voi opiskella kurssin materiaaleja, mutta ei voi tehdä tehtäviä. Tästä ei jää suoritusjälkeä kurssialueelle. 
  • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön Google-tunnuksilla, korkeakoulusi Haka-tunnuksilla tai Suomi.fi-kirjautumisella voit jatkaa siitä mihin jäit edellisellä kirjautumisella, ilman ilmoittautumista opintojakson opiskelijaksi yliopiston kautta. 
  • Tutustu kurssiin DigiCampuksessa 

Haluan suorittaa opintopisteytettyinä opintoina ja saada todistuksen 

  • Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintosuorituksen ja opintopisteytetyn todistuksen  
  • Ilmoittaudu koulutushaun kautta Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston opiskelijaksi haluamallesi opintojaksolle. Saat jatko-ohjeet ja opintojen aloitusohjeet sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. 
  • HUOM! Avoimen yliopiston opiskelu on lähtökohtaisesti maksullista. Tutustu avoimen yliopiston opintomaksuihin  

Olen Itä-Suomen yliopiston opiskelija 

  • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua opintojaksolle Pepin kautta. 
  • Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppijan opinto-oikeudella voit ilmoittautua opintojaksolle Pepin kautta. 
  • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijat ja jatkuvan oppijan opinto-oikeudella opiskelevat saavat kurssien suoritusmerkinnän ja opintopisteet maksutta.