Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

integratiivinen

Integratiivinen yksilöpsykoterapeuttikoulutus

Täydennyskoulutus
Integratiivisen psykoterapia on joustavaa ja avointa eri terapiasuuntausten työtapoja ja käsitteellistämistä kohtaan.
smart for good
  • Sosiaali ja terveysala
Päivämäärä:
1.2.2024 - 31.12.2027
Laajuus:
79
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Monimuoto
Hinta:
13200 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Integratiivinen yksilöpsykoterapeuttikoulutus on valtioneuvoston asetuksen 1120/2010 § 2a mukaista psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuteen johtavaa koulutusta. Suoritettuaan koulutuksen hyväksytysti opiskelija voi hakea Sosiaali- ja terveydenalan lupa- ja valvontaviranomaiselta Valviralta oikeutta käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä.

 

Koulutuksen kokonaislaajuus on 79 opintopistettä. Koulutuksen kesto on 4 vuotta (8 lukukautta).

  • Teoria- ja menetelmäopinnot 49 opintopistettä (340 tuntia lähiopetusta). Teoria- ja lähiopetuspäiviä on 6 päivää syys- ja 6 päivää kevätlukukaudella.
  • Työnohjaus ja asiakastyön harjoittelu 16 op. Työnohjauspäiviä 8 päivää lukuvuodessa. Työnohjaukset toteutuvat lähipäivien ulkopuolella 4 hengen ryhmäohjauksina. Työnohjausten ajankohdat sovitaan koulutuksen alkaessa. Työnohjaus toteutetaan Kuopiossa, Jyväskylässä tai sopimuksen mukaan etätyönohjauksena.
  • Asiakastyönharjoittelu osana työnohjausta vähintään 300 tuntia (45 min). Toteutuu koulutuspäivien ulkopuolella.
  • Koulutuspsykoterapia 4 op. Koulutuspsykoterapia toteutuu lähipäivien ulkopuolella. Koulutuspsykoterapia koostuu vähintään 80 terapiatunnista (45 min) yksilöpsykoterapiaa. Psykoterapeutin tulee olla suuntauksessaan pätevä antamaan koulutuspsykoterapiaa (kouluttajataso tai VET). Suuntauksiksi hyväksytään integratiivinen, psykodynaaminen ja -analyyttinen, kognitiivinen ja kognitiivisanalyyttinen.
  • Opinnäytetyö 10 op

Koulutuksen aikana osaaminen osoitetaan näytöillä.

Poissaolot on korvattava.

Integratiivisen psykoterapian lähtökohtana on asiakkaan ja terapeutin välinen hyvä yhteistyösuhde. Koulutuksessa opitaan havainnoimaan vuorovaikutussuhdetta asiakkaaseen, seuraamaan terapian etenemistä ja sovittamaan aktiivisesti terapeuttisia interventioita asiakkaan yksilöllistä edistymistä ja muutosvalmiutta huomioiden. Integratiivisen psykoterapian luonteeseen kuuluu joustavuus ja avoimuus eri terapiasuuntausten työtapoja ja käsitteellistämistä kohtaan.

Koulutuksen tavoite on oppia viemään itsenäisesti läpi yksilöpsykoterapeuttinen hoitoprosessi soveltaen integratiivisen psykoterapian periaatteita ja työtapaa. Koulutettava oppii tuntemaan eri psykoterapiasuuntausten keskeisiä teoreettisia selitysmalleja ja työtapoja ja hahmottamaan eri psykoterapiamenetelmille yhteiset, muutosta tutkitusti tuottavat tekijät.

Koulutukseen osallistuva oppii soveltamaa eri teoreettisiin selitysmalleihin ja tutkimuksen perusteella yhteisiin tekijöihin perustuvia työtapoja sekä tekniikoita, huomioiden joustavasti kyseessä olevan potilaan tarpeet. Koulutuksen myötä koulutettava oppii luomaan hyvän työskentelyilmapiirin, neuvottelemaan yhteisistä työtavoista ja tarjoamaan neuvottelun myötä asiakkaalle hoitosuunnitelman, jonka asiakas voi kokea hyväksyvänsä. Koulutettava oppii havainnoimaan vuorovaikutussuhdetta asiakkaaseen sekä seuraamaan tämän terapiassa edistymistä aktiivisesti, sovittaen terapeuttisia interventioita tämän yksilöllisen edistymisen ja muutosvalmiuden huomioiden. 

Koulutukseen osallistuja saa tietoa myös psykoterapian erityiskysymyksistä, kuten lyhytpsykoterapeuttinen työote, verkoston hyödyntäminen osana yksilöpsykoterapeuttista hoitoa, neuropsykiatriset erityiskysymykset ja pitkäaikaissairaudet sekä seksuaalisuus psykoterapiassa. Koulutuksessa hyödynnetään erityisesti kokemuksellista ja reflektiivistä oppimista sekä kiinnitetään erityistä huomiota psykoterapeuttisten taitojen harjoitteluun käytännössä.

Koulutus on terveydenhuollon täydennyskoulutusta. Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on soveltuva sosiaali- tai terveydenhuollon tutkinto, vähintään 30 op psykologian tai psykiatrian opintoja (tutkinnossa tai erikseen suoritettuina) ja vähintään kahden vuoden työkokemus psykoterapeuttisessa mielenterveystyössä. Vaadittavat opinnot ja työkokemuksen on oltava tehtyinä haun päättymiseen mennessä. Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus tehdä psykoterapeuttista potilastyötä koulutuksen aikana. Edellisten lisäksi vaaditaan henkilökohtainen soveltuvuus psykoterapeutiksi, riittävä englannin kielen taito ja tietotekniset valmiudet.

Koulutus aloitetaan 1.-2.2.2024 aloitusseminaarilla Kuopiossa.

Kevään 2024 muut seminaaripäivät ovat 21.–22.3. ja 16.-17.5.2024.

Koulutuksen hinta on 13 200 euroa. Yliopisto laskuttaa koulutuksen maksajaa 1650 euroa (alv 0%) lukukausittain, keväisin ja syksyisin (8x1650e).

Hinta sisältää teoria- ja menetelmäopinnot, opinnäytetyönohjauksen ja verkko-oppimisympäristössä jaettavat opintomateriaalit.
Mikäli verosäädöksissä tai niiden tulkinnassa tapahtuu muutoksia koulutuksen toteutusaikana, hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.
Lisäksi opiskelija vastaa työnohjauksen ja oman yksilömuotoisen koulutuspsykoterapian kuluista. Työnohjauksen kulut ovat opintojen aikana 7200 euroa (+alv. 24 %). Koulutuspsykoterapian kulut määräytyvät terapeutin hinnaston mukaan. 

Koulutus alkaa, mikäli opiskelupaikan vahvistaneita on 24 henkilöä.
Mikäli myönnettyä koulutuspaikkaa ei oteta vastaan, tulee se perua kirjallisesti ilmoitettuun osoitteeseen ja määräaikaan mennessä. Koulutuspaikan vahvistamatta jättäminen on maksutonta.

Mikäli opiskelija vahvistaa koulutuspaikkansa, mutta peruu osallistumisensa ennen koulutuksen alkua tai ei saavu koulutukseen, yliopisto perii koulutuksen kokonaishinnasta 50 %.

Mikäli opiskelija keskeyttää osallistumisensa koulutuksen alkamisen jälkeen,
yliopisto perii 50 % jäljellä olevasta koulutuksen hinnasta, eikä jo laskutettuja eriä palauteta. Opiskelijan on ilmoitettava keskeytyksestä välittömästi kirjallisena koulutuksen vastuusuunnittelijalle.
Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset.

Mikäli opiskelijan työnantaja (yritys) on sitoutunut maksamaan koulutuksen, opiskelija vastaa siitä, että työnantajan vaihtuessa uusi työnantaja sitoutuu maksamaan koulutuksesta maksamatta olevan osan. Opiskelija toimittaa uuden työnantajan maksusitoumuksen kirjallisesti koulutuksen sihteerille.

Mikäli uusi työnantaja ei sitoudu koulutuksen maksuihin, opiskelija sitoutuu maksamaan ne itse.

Maksaja on velvollinen maksamaan viivästyneelle maksusuoritukselle viivästyskorkoa kulloinkin voimassa olevan korkolain mukaan.

Perumisehdot koskevat myös työnohjausta. Opiskelijan keskeyttäessä opintonsa jäljellä olevista työnohjauksista laskutetaan 50 %. 

Kouluttaja

Koulutuksen vastuuhenkilöinä ja pääkouluttajina toimivat kouluttajapsykoterapeutti, PsT Risto Valjakka ja kouluttajapsykoterapeutti PsT Hannele Mäntysaari-Hetekorpi.

Kouluttajina ja työnohjaajina toimivat kouluttajapsykoterapeutit Riitta Keto, Gudrun Kristmannsdottïr, Henna Penttinen, Hannele Mäntysaari-Hetekorpi ja Risto Valjakka.

 

Mäntysaari-Hetekorpi

Hannele Mäntysaari-Hetekorpi

PsL, integratiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeutti, psykoterapian erikoispsykologi

Integratiivisen työotteen lisäksi Hannelella on erikoisosaamisena mentalisaatiota edistävä työskentely ja kehollisuuden huomioiminen psykoterapiassa. Vastuukouluttajana Hannelelle on tärkeää luoda ryhmään turvallinen tila tutkia omaa psykoterapeutiksi kehittymistä.

Valjakka Risto

Risto Valjakka

PsL, integratiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeutti, psykoterapian erikoispsykologi

Riston erikoisosaamisensa on integratiivinen käsitteellistäminen psykoterapauttisen muutoksen tukena, kognitiivinen ja kogniriivis-konstruktivistinen näkökulma ja psykoterapian eri teorioiden yhteydet ja erilaisuudet.