Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Elintarviketurvallisuus, syksy 2025

Avoin yliopisto
smart for good
Päivämäärä:
27.10.2025 - 12.12.2025
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
100 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö: Elintarvikehygienia, lisäaineet ja uudet säilyvyyttä parantavat menetelmät. Ruokamyrkytykset ja elintarvikeinfektiot, keinoja mikrobiologiseen laadunhallintaan. Elintarvikelainsäädäntö, elintarvikeväärennökset ja niiden torjunta.

Tavoitteet:

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • ymmärtää elintarvikehygieniaan ja -turvallisuuteen liittyviä osatekijöitä
  • tunnistaa elintarvikkeisiin liittyviä riskitekijöitä ja osaa suhteuttaa niitä ravitsemukseen
  • tunnistaa tärkeimpiä mikrobiologisia ja kemiallisia riskitekijöitä
  • osaa etsiä ajantasaista tietoa elintarvikelainsäädännöstä

Suoritustapa: Verkko-opinnot Moodlessa. Oppimistehtävät etenevät tietyn aikataulun mukaisesti, minkä vuoksi Moodleen on kirjauduttava heti opintojakson alussa.

Opetuksen ajankohta: 27.10.- 12.12.2025. Ilmoittautuminen on avoinna 4.8.-20.10.2025.

Huomioithan, että tämä opintojakso on aikataulutettu. Opintojaksolle on ilmoittauduttava viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.

Kirjallisuus: Oppimateriaali, artikkelit ja linkit Moodlessa.

Kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Opettaja: Yliopistonlehtori Jenni Korhonen

Arviointi: 0-5

Edeltävät opinnot: Ravitsemustieteen perusopinnot. Opintojaksolle osallistuminen edellyttää, että olet suorittanut ravitsemustieteen perusopinnot kokonaan. Ilmoittautuminen on sitova eikä opintomaksua palauteta. Tarkistathan siis, että sinulla on vaadittavat edeltävät opinnot suoritettuna ennen ilmoittautumista. Ilman edeltäviä opintoja sinulle ei voida myöntää opiskeluoikeutta. 

Lisätietoja:

Ohjeet UEF-tunnusten ja opiskelijasähköpostin käyttöönottoon saat ilmoittautumisen jälkeen. Kirjautumisohjeet opintojakson Moodle oppimisympäristöön lähetetään opiskelijasähköpostiin ilmoittautumisajan päätyttyä, viimeistään opintojakson alkamispäivänä.

Opintojakso kuuluu ravitsemustieteen aineopintoihin.

Yksittäisen opintojakson hinta on 20€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2025-2026.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alta.

Kellonajasta riippumaton
2 kuukautta
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opinto on avattu tutustumista varten. Lisää se opintokoriin. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.  

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Ilmoittautumisen käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Ilmoittautumisen käsittelyn päätteeksi saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

Jos et ole opiskellut Itä-Suomen yliopistossa, saat lisäksi käyttäjähallinnan UEF-tunnuksen aktivointiohjeen. Jos sinulla on jo UEF-tunnus, vaihda tunnuksesi salasana. 

Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansioja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiansihteeriin; katso yhteystiedot alla.  

Ilmoittautuminen alkaa:
2025-08-04 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2025-10-20 23:59