Hyppää pääsisältöön

Never stop learning.

Avoin yo: Lineaarialgebra b MOOC-kurssi, lv. 2023-2024

smart for good
Laajuus:
4 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
60 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Aksiomaattisesti määritellyn lineaariavaruuden ja aliavaruuksien rakenne, lineaariavaruuksien väliset kuvaukset ja sisätuloavaruuskäsitteen mukanaan tuomat lisärakenteet. Neliömuotojen luokittelu. Tämä kurssi jatkaa perusopintojen Lineaarialgebra a-kurssin sisältöjä.

Kurssilla opiskelijan abstraktiotaidot kohentuvat niin, että voidaan tarkastella yleisen aksiomaattisen lineaariavaruuden rakennetta virittävien joukkojen, erityisesti kantojen, näkökulmasta. Osataan matriisiin liittyvien aliavaruuksien ja niiden kantojen määrittäminen. Ymmärretään äärellisulotteisten lineaariavaruuksien kannanvaihto. Hallitaan samakertoimisten lineaariavaruuksien väliset lineaarikuvaukset ja näiden esitysmatriisien muodostaminen, sekä lineaarikuvauksen lähtöavaruutta, ydintä ja kuva-avaruutta sitova dimensiolause. Ymmärretään reaalikertoimisen äärellisulotteisen lineaariavaruuden ja samaulotteisen Euklidisen avaruuden isomorfisuus ja tämän mukanaan tuoma “koordinaattikäyttöliittymä”. Hallitaan neliömuotojen luokittelu ja tunnetaan sen merkitys ääriarvojen määrittämisessä.

Toteutustapa: Itsenäisen opiskelun mahdollistava MOOC-verkkokurssi. Kurssia pääsee esikatselemaan ilman ilmoittautumista valitsemalla ”Kirjaudu vierailijana / Log in as a guest”. Verkkotehtävät vaativat kurssille ilmoittautumista.

Suoritustapa: Verkkokurssi ja loppukuulustelu (verkkotentti) yleisenä tenttipäivänä.

Oppimateriaali: Pesonen, Martti: Lineaarialgebra b (luentomoniste). Leon, Steven J.: Linear Algebra with Applications. Digicampuksessa oleva verkkokurssi.

Opintojakso on opiskeltavissa itsenäisesti verkko-opintoina 7.8.2023-31.7.2024. Verkkotentin voi tehdä yleisinä tenttipäivänä 13.10.2023, 19.1.2024 tai 14.6.2024.

Tämän verkkokurssin lisäksi opintojaksosta järjestetään myös luentototeutus lähiopetuksena Joensuussa 4. periodissa eli loppukeväästä 2024 (aikataulu Pepin opinto-oppaassa); tähän voi osallistua samaan hintaan.

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Luonnontieteistä, matematiikasta sivuaineena ja alan opetustehtävistä kiinnostuneet, sekä ammatillista osaamistaan kehittävät.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ajankohdasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset "Ilmoittaudu koulutukseen"-linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi kymmenen päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-08-07 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-05-01 23:59