Siirry sisältöön

Fossiilisten polttoaineiden tuotanto on karkaamassa ilmastotavoitteista

Tänään julkaistu kansainvälinen raportti osoittaa, että Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita on entistä vaikeampi saavuttaa, mikäli valtioiden kaavailemat kivihiilen, öljyn ja maakaasun tuotantomäärät vuoteen 2030 mennessä toteutuvat.

Akateeminen vartti -podcast

UEF // SUOSITTELEE

 • #EUinvestInKnowledge
  Itä-Suomen yliopisto on allekirjoittanut aloitteen, joka tähtää tutkimus- ja innovaatiorahoituksen lisäämiseen Euroopassa.

 • Tutkimus haastaa käsityksiä ennenaikaisesta ikääntymisestä
  Mitokondriot ovat energiaa tuottavia soluelimiä, joilla on oma DNA. Sen toimintahäiriöt voivat vauhdittaa ikääntymistä eri tavalla kuin on luultu.

 • Puut lähellämme
  Millaisia ovat suomalaisten puusuhteet? Mikä puu ketäkin viehättää ja miksi? Puut lähellämme -hanke kerää tietoa suomalaisille tärkeistä puista.

 • Strategia tehdään yhdessä
  Itä-Suomen yliopisto valmistelee uutta strategiaansa. Avoimuus, vuorovaikutus ja yliopistoyhteisön osallistaminen ovat strategiaprosessin kantavia periaatteita. UEF 2030 -yhteisöpäivän tunnelmista ja kommenteista on julkaistu koostevideo.

 • Kaskuja Itä-Suomen yliopiston kymmenvuotiselta taipaleelta
  Idän jättiläinen ja muita kaskuja Itä-Suomen yliopistosta -kirjaan on koottu kaskuja ja tarinoita yliopiston kymmenvuotisen historian ajalta.