Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Kaksi opiskelijaa keskustelee iloisesti kampuksella.

Yli 23000 hakijaa yhteishaussa Itä-Suomen yliopistoon – lääketiede, kauppatiede ja oikeustiede suosiossa

Uusiin tekniikan alan koulutuksiin yhteensä 303 hakijaa ensimmäisellä hakukierroksella.


Itä-Suomen yliopistoon haki kevään toisessa yhteishaussa kaikkiaan 23017 hakijaa. Hakijamäärä on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna, jolloin hakijoita oli 23425. Kevään toinen yhteishaku päättyi torstaina 30.3.2023.

Itä-Suomen yliopisto on yhteishaussa neljänneksi suosituin yliopisto. Eniten hakijoita oli Helsingin, Tampereen ja Turun yliopistoihin. Koko maassa korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa hakijoiden määrä on noin 142000.

Itä-Suomen yliopistossa eniten hakijoita oli lääketieteen koulutukseen (4110 hakijaa), kauppatieteiden koulutukseen (3565 hakijaa, joista Kuopioon 1902 hakijaa ja Joensuuhun 1663 hakijaa), oikeustieteen koulutukseen (2947 hakijaa) ja psykologian koulutukseen (2309 hakijaa). Kaikkiaan yhteishaussa oli mukana noin 110 hakukohdetta yliopistosta.

– Kevään yhteishaun ja avoimen väylän haun kautta valitaan yli 3000 uutta opiskelijaa Itä-Suomen yliopistoon. Ensisijaisia hakijoita on tällä kertaa 6009, kertoo akateeminen rehtori Tapio Määttä.

Opiskelijavalintojen valintakokeet ajoittuvat touko-kesäkuulle. Yhteishaun tulokset julkaistaan 7.7.2023 mennessä.

Tänä keväänä Itä-Suomen yliopistoon oli mahdollista hakea myös avoimen yliopiston opintojen perusteella yliopistojen avoimen väylän haussa. Haettavana oli yhteensä 35 avoimen väylän hakukohdetta. Avoimen väylän haussa oli yhteensä 554 hakijaa.

Tekniikan koulutuksen hakukohteisiin 303 hakijaa

Uusiin tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoihin tähtääviin koulutuksiin haki yhteensä 303 hakijaa eri hakuväylillä. Suosituin tekniikan kolmesta hakukohteesta oli teknillinen fysiikka, johon oli eri hakuväylillä yhteensä 160 hakijaa.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun uuteen diplomi-insinöörikoulutukseemme saattoi hakeutua. Tämä huomioiden hakijamäärää voidaan pitää tyydyttävänä, sanoo Määttä.

Hakija- ja opiskelijavalintatilastot

Lisätietoja: