Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Tekstitarroja lasiseinässä.

Jatkorahoituksen saaneiden lippulaivojen toiminta arvioitiin erinomaiseksi

Itä-Suomen yliopisto koordinoi jatkorahoitettuja GeneCellNano- ja UNITE-lippulaivoja sekä toimii partnerina ACCC-lippulaivassa.

Suomen Akatemian lippulaivajaosto on myöntänyt jatkorahoituksen neljälle lippulaivaohjelman osaamiskeskittymälle. Lippulaivojen rahoitus Suomen Akatemialta on 42 miljoonaa euroa vuosina 2025–2028.

Itä-Suomen yliopisto koordinoi kahta jatkorahoituksen saanutta lippulaivaa, GeneCellNano – Geeni-, solu- ja nanoterapia kroonisten sairauksien hoidossa sekä UNITE – Metsien, ihmisten ja koneiden vuorovaikutuksella resilienssiä, uusia arvoverkkoja ja merkityksellisiä kokemuksia. Lisäksi Itä-Suomen yliopisto on partnerina lippulaivassa ACCC – Ilmakehän ja ilmaston osaamiskeskus

Yhteensä Itä-Suomen yliopiston saama jatkorahoitus on 6,8 miljoonaa euroa. Jatkorahoituksesta päätettiin lippulaivojen väliarvioinnin yhteydessä, jossa arvioitiin ohjelman kolmannessa haussa valittujen lippulaivojen edistyminen ja tulevien vuosien suunnitelmat.

Arvioitujen lippulaivojen toimintaa luonnehdittiin väliarvioinnissa erinomaiseksi. Lippulaivat ovat olleet ensimmäisen kaksivuotiskauden erittäin tuloksellisia ja niiden tulevaisuuden suunnitelmat ovat lupaavia. Arvioinnin teki kansainvälinen arviointipaneeli, joka myös haastatteli lippulaivojen edustajat. Arviointimateriaalina oli alkuperäinen hakemus, raportti kuluneesta kahdesta vuodesta, sidosryhmäselvitys sekä uusi hakemus, jossa pääpaino on tulevien vuosien suunnitelmilla.

Lippulaivaohjelmaan kuuluu yhteensä neljätoista osaamiskeskittymää. Suomen Akatemian rahoitus koko lippulaivaohjelmalle on lähes 300 miljoonaa euroa. Lippulaivoissa yhdistyvät vahva yhteistyö elinkeinoelämän ja muun yhteiskunnan kanssa, muuntautumiskyky sekä taustaorganisaatioiden vahva sitoutuminen. Lippulaivoilla luodaan tulevaisuuden osaamista ja kestäviä ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin sekä edistetään taloudellista kasvua kehittämällä muun muassa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lähde: Suomen Akatemia