Itä-Suomen yliopiston alumni Miina Arajärvi toimii teknologia- ja informaatio-oikeuden juristina soteen ja sotuun liittyvissä kysymyksissä ja tehtävissä.
Kerro omin sanoin taustastasi.
Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista erityisesti sote-sektorilla. Olen työskennellyt ensin sosiaaliohjaajana ja sittemmin sosiaalityöntekijänä julkisella puolella lastensuojelussa, päihdepalveluissa, aikuissosiaalityössä, vankisosiaalityössä ja psykiatriassa. Tämän jälkeen olen siirtynyt julkisella puolella valtionhallintoon kehittämis- ja asiantuntijatehtäviin.
Viimeiset vuodet olen työskennellyt juristina ensin yksityisellä sektorilla ja nyt Kelassa. Toimin teknologia- ja informaatio-oikeuden juristina soteen ja sotuun liittyvissä kysymyksissä ja tehtävissä.
Mikä on tutkintosi?
Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri ja tohtori, sekä sosionomi AMK. Pääaineenani on ollut sosiaalityö. Väittelin sosiaalityöstä keväällä 2024. Opiskelen tällä hetkellä oikeustieteitä ja tarkoituksenani on valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.
Mikä on laitos, osasto tai yksikkö, jossa opiskelit?
YTM ja YTT tutkinnot olen suorittanut Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa. AMK-tutkinnon Metropolia ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Oikeustieteitä opiskelen Lapin yliopistossa.
Mikä sai sinut hakemaan yliopistoomme valitsemallesi alalle?
Halu valmistua sosiaalityöntekijäksi ja myös lisätä akateemista osaamista tutkimuksen saralla. Valmistuin Welfare-, Health and Management tohtorikoulutusohjelmasta, joka oli mielestäni hyödyllinen myös siitä näkökulmasta, että opinnot olivat pääsääntöisesti englanniksi.
Mikä oli tähtihetkesi opintojen aikana?
Se kun sain jatko-opiskelupaikan.
Miten olet voinut hyödyntää oppimaasi työelämässä?
Kriittisyys ja analyyttisyys tutkittuun tietoon ja ylipäätään tietoon ovat auttaneet minua urallani ja tehtävissä, sekä taito tuottaa kirjallisesti laadukasta tekstiä.
Mikä on parasta työelämässä tällä hetkellä?
Työn monipuolisuus, haastavuus ja kollegat, sekä moniammatillinen työyhteisö.
Mikä on mottosi työelämässä?
Panosta työn laatuun ja omien töiden organisoimiseen. Myös ajattelutyölle pitää pystyä varaamaan aikaa.