18.11.2016 - 30.4.2018 - Työelämän juridiikka kirkossa (15 op) -täydennyskoulutusohjelma, Helsinki

Koulutusohjelma antaa seurakuntien esimiestehtävissä sekä talous- ja henkilöstöhallinnossa toimiville sekä näihin tehtäviin valmennettaville:
1. valmiudet ratkaista työelämän oikeudellisia kysymyksiä
2. oikeudenalan koulutusta käytännön johtamis- ja esimiestyöhön
3. lisäksi käydään keskustelua ajankohtaisista seurakuntatyöhön ja seurakuntahallintoon liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä.

Keskeisiä ovat työelämän tarpeet ja vastuuhenkilöiden tukeminen seurakuntatyöhön ja seurakuntahallintoon liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.

Koulutuksen jälkeen osallistuja tuntee seurakuntahallinnon ja johtamisen keskeisen lainsäädännön, osaa hankkia työhönsä ja seurakuntahallintoon liittyvää oikeudellista tietoa, soveltaa tietoa käytännön työelämässä ja omaa valmiudet ratkaista työhönsä liittyviä tyypillisiä oikeudellisia kysymyksiä.

Kenelle?

Seurakuntien esimiestehtävissä sekä talous- ja henkilöstöhallinnossa toimivat (muun muassa kirkkoherrat, talous- ja henkilöstöhallinnosta vastaavat) ja näihin tehtäviin valmennettavat sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Kesto, laajuus ja rakenne

18.11.2016 - 30.4.2018 (Helsingin Diakonissaopisto, Alppikatu 2)

1. Johdanto työelämän oikeusjärjestykseen ja opintoihin (2 op),
pe 18.11.2016

HTT, yliopistonlehtori Ulla Väätänen

2. Virkamies- ja työoikeuden perusteet (3 op), to-pe 23.-24.3.2017
HTT, yliopistonlehtori Ulla Väätänen (23.3. virkamiesoikeus)
HTT, Tarmo Miettinen (24.3. työoikeus)

3. Tietosuoja seurakuntatyössä ja -hallinnossa (2 op), pe 5.5.2017
HTT, julkisoikeuden professori Tomi Voutilainen

4. Perusoikeuskysymykset kirkossa (2 op), pe 22.9.2017
HTT, yliopistonlehtori Ulla Väätänen

5. Työturvallisuus ja työsuojelu kirkossa (2 op), pe 19.1.2018
YTM, ylitarkastaja Eini Hyttinen

6. Hallintomenettely ja seurakunnan henkilöstöhallinto (2 op), to 26.4.2018
Emeritusasessori Jussi Lilja

7. Seurakunnan henkilöstöhallinto ja kirkon työ- ja virkaehtosopimusjärjestelmä (2 op), pe 27.4.2018
Emeritusasessori Jussi Lilja

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuksen hinta on 3 980 € + alv 24 %, verollinen myyntihinta 4 935,20 €, maksu kolmessa erässä. Hinta sisältää opetuksen, sähköisen luentomateriaalin, lounaat ja iltapäiväkahvit.

Yksittäisen koulutuspäivän hinta on 520,00 € + alv 24 %, verollinen myyntihinta 644,80 €. Ilmoittautumislomakkeen lisätietoihin maininta, mihin koulutuspäivään osallistuu.

Suunnittelija Eeva Karttunen
eeva.karttunen@uef.fi

Ilmoittautuminen

Yksittäisiin opintojaksoihin voi myös osallistua, ilmoittautumiset kaksi viikkoa ennen jakson toteutusta. Mainitse ilmoittaumislomakkeen lisätiedoissa, mihin opintojaksoon ilmoittaudut.

Katso myös Kirkon henkilöstökoulutustarjonta http://sakasti.evl.fi

Referenssit

Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.