Tiedettä kaikille

Joensuu ja Kuopio 28.9.2018

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa syyskuun lopussa suurelle yleisölle rautaisannoksen tiedeohjelmaa molemmissa kampuskaupungeissaan. Kaikille tieteestä kiinnostuneille suunnattu Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoita tutuiksi kaikenikäisille.  Osallistuminen on maksutonta. Tervetuloa!

Joensuussa Tutkijoiden yön päätapahtuma on yliopiston kampuksella Aurora-rakennuksessa.

Kuopiossa Tutkijoiden yö järjestetään kauppakeskus Matkuksessa.

Kampusten tapahtumaohjelmat löytyvät vasemman palkin kautta.

Tutkijoiden yö

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle. Se pyrkii vastaamaan ihmisten kysymyksiin tieteestä ja tutkimuksesta sekä johdattelemaan uusien kysymysten ja vastausten luo. Lapset, nuoret, aikuiset ja seniorit pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Tutkijoiden yö avaa ovia paikkoihin, joissa tutkijat työskentelevät, mutta tuo tutkimusta myös sellaisiin paikkoihin, joissa sitä ei ole totuttu näkemään.

Tutkijoiden yötä vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina. Tänä vuonna Tutkijoiden yö järjestetään yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. 

Itä-Suomen yliopiston Tutkijoiden yö on osa Suomen Tutkijoiden yö -tapahtumaa, joka rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.