Suomi 100 vuotta – Itä-Suomen yliopisto mukana juhlavuoden vietossa 

Itä-Suomen yliopisto osallistuu monin tavoin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 juhlistamiseen!

Yliopiston juhlavuoden päätapahtuma on yleisölle avoin Studia Generalia -tapahtumasarja ”Itäsuomalaista huippututkimusta 1970-luvulta nykypäivään – itsenäisen Suomen sivistyksen puolesta”.

Tapahtumissa esitellään yleisölle yliopiston merkittävää tutkimusta 1970-luvulta nykypäivään asti sekä tulevaisuuteen visioiden. Studia Generalia –sarjan tavoitteena on nostaa esiin itäsuomalaisen tieteen teon virstapylväitä ja peilata niiden merkitystä tulevaisuuden tieteen teossa niin alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin.  Tapahtumasarjaan kuuluu viisi tapahtumaa, joista kolme järjestetään Joensuun kampuksella ja kaksi Kuopion kampuksella. Tapahtumia voi seurata suoratoistona. Tapahtumissa yleisön on mahdollista osallistua keskusteluun – yhdessä tieteen merkeissä. 

Studia generalia -sarjassa ovat seuraavaksi vuorossa luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan koordinoima tapahtuma Joensuussa ja yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan koordinoima tapahtuma Kuopiossa. Molemmat tapahtumat ovat syksyllä 2017.

Sarjan aloitti 22.2. Kuopiossa terveystieteiden tiedekunnan  "Haluan elää terveenä 100-vuotiaaksi Suomessa” -tapahtuma. Sarja jatkui 28.3.2017 Joensuussa filosofisen tiedekunnan tapahtumilla "Suomi oppimisen kärjessä nyt ja tulevaisuudessa" sekä 11.4.2017 "Humanismilla tulevaisuuteen". Seuraavana on vuorossa luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan "Metsä ja puu" -tapahtuma 30.10.2017.

Itä-Suomen yliopistolla toteutetaan juhlavuoden aikana Studia Generalian lisäksi myös muita Suomi 100 -ohjelmahankkeita. Tarkempaa tietoa tapahtumista löydät vasemmasta sivupalkista.

Tule mukaan juhlimaan kansamme sukupolvemme merkittävintä juhlavuotta!