Suomi 100 vuotta – Itä-Suomen yliopisto mukana juhlavuoden vietossa 

Itä-Suomen yliopisto osallistuu monin tavoin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 juhlistamiseen!

Yliopiston juhlavuoden päätapahtuma on yleisölle avoin Studia Generalia -tapahtumasarja ”Itäsuomalaista huippututkimusta 1970-luvulta nykypäivään – itsenäisen Suomen sivistyksen puolesta”.

Tapahtumissa esitellään yleisölle yliopiston merkittävää tutkimusta 1970-luvulta nykypäivään asti sekä tulevaisuuteen visioiden. Studia Generalia –sarjan tavoitteena on nostaa esiin itäsuomalaisen tieteen teon virstapylväitä ja peilata niiden merkitystä tulevaisuuden tieteen teossa niin alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin.  Tapahtumasarjaan kuuluu viisi tapahtumaa, joista kolme järjestetään Joensuun kampuksella ja kaksi Kuopion kampuksella. Tapahtumia voi seurata suoratoistona. Tapahtumissa yleisön on mahdollista osallistua keskusteluun – yhdessä tieteen merkeissä. 

Studia generalia -sarjassa on seuraavaksi vuorossa filosofisen tiedekunnan koordinoima "Suomi oppimisen kärjessä nyt ja tulevaisuudessa" -tapahtuma 28.3.2017 Joensuussa.

Sarjan aloitti 22.2. Kuopiossa terveystieteiden tiedekunnan  "Haluan elää terveenä 100-vuotiaaksi Suomessa” -tapahtuma. Tallenne tapahtumasta on katsottavissa alla.

Itä-Suomen yliopistolla toteutetaan juhlavuoden aikana Studia Generalian lisäksi myös muita Suomi 100 -ohjelmahankkeita. Tarkempaa tietoa tapahtumista löydät vasemmasta sivupalkista.

Tule mukaan juhlimaan kansamme sukupolvemme merkittävintä juhlavuotta!