Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen –osaamiskokonaisuus 25 op

Kiinnostaako sote-muutos ja sen tuomat haasteet? Tarvitsetko laaja-alaista tietoa terveyden edistämisen toimintakentästä ja/tai sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmästä? Koetko tarvetta lisätä osaamistasi eri ikäisten ihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämisessä?

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (HyTe) –osaamiskokonaisuudesta löydät vastauksia edellisiin kysymyksiin ja saat ajankohtaista, tutkittua tietoa aihealueilta. Valinnaisista opintojaksoista voit koota omia tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden ja näin lisätä asiantuntijavalmiuksiasi.

Sisältö

Osaamiskokonaisuuden suoritettuasi sinulle muodostuu kokonaiskuva hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen laajasta toimintakentästä sekä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmästä. 

Opit arvioimaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lähtökohtia ja haasteita sekä e-terveyden ja sosiaalisen markkinoinnin mahdollisuuksia tulevaisuuden terveydenhuollossa.

Valinnaisilla jaksoilla voit suuntautua itseäsi kiinnostaviin ja osaamistasi parhaiten täydentäviin aihealueisiin, joiden avulla eri-ikäisten ihmisten hyvinvointia ja terveyttä voidaan edistää: kulttuuri, liikunta, ravitsemus, sosiaaliset tekijät, työ- ja kouluyhteisö, yhteiskunnan rakenteet.

Monitieteelliset opinnot koostuvat Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston eri oppiaineiden yksittäisistä opintojaksoista, jotka muodostavat osaamiskokonaisuuden. Osaamiskokonaisuus ei sellaisenaan ole sivuaineopintokokonaisuus tai sitä vastaava.

Opintojaksot

Terveyden edistämisen lähtökohdat 3 op, 4.1. - 28.2.2018
Globaalit näkökohdat terveyden edistämisen tulevaisuudessa 5 op, 1.4. - 31.5.2018
Sosiaalinen markkinointi terveyden edistämisessä 2-5 op, syksy 2018
Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä 5 op, syksy 2018

Valinnaiset opintojaksot:

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Osaamiskokonaisuuden laajuus on 25 opintopistettä ja kokonaisuuden opintomaksu 250 €. Opinnot ovat suoritettavissa myös yksittäisinä opintojaksoina, jolloin opintomaksu on 12 €/opintopiste.

Ilmoittautuminen osaamiskokonaisuuteen alkaen 1.12.2017. Yksittäisille opintojaksoille ilmoittautuminen, katso Opintojaksot yllä.

Kysy lisätietoja

Merja Mäkitalo
merja.makitalo@uef.fi
029 445 7041