Tiedettä kaikille

Itä-Suomen yliopisto järjestää molemmissa kampuskaupungeissaan kaksi suuren yleisön tiedetapahtumaa syksyllä 2019: Tieteen päivät elokuussa ja Tutkijoiden yön syyskuussa. Tapahtumat ovat avoimia kaikille tieteestä kiinnostuneille ja osallistuminen on maksutonta. Tervetuloa!

Tieteen päivät 2019

Joensuussa perjantaina 23.8.2019 osana Joen yö -tapahtumaa Carelicumissa. Juontajana tietokirjailija Antti Heikkinen.

Kuopiossa lauantaina 24.8.2019 osana Kuopio Juhlii -tapahtumaa. Juontajana tietokirjailija Antti Heikkinen.

Tutkijoiden yö 2019

Joensuussa yliopistokampuksella perjantaina 27.9.2019.

Kuopiossa kauppakeskus Matkuksessa perjantaina 27.9.2019. Juontajana Tuija Pehkonen.

Kansallisia ja Euroopan laajuisia tiedetapahtumia

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Kahden vuoden välein järjestettävien Tieteen päivien päätapahtuma  on Helsingissä. Myös muissa yliopistokaupungeissa järjestetään Tieteen päiviä Suomen Kulttuurirahaston ja Tieteen tiedotus ry:n tuella.

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle. Se pyrkii vastaamaan ihmisten kysymyksiin tieteestä ja tutkimuksesta sekä johdattelemaan uusien kysymysten ja vastausten luo. Lapset, nuoret, aikuiset ja seniorit pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Tutkijoiden yötä vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina.

Itä-Suomen yliopiston Tutkijoiden yö on osa Suomen Tutkijoiden yö -tapahtumaa, joka rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.