Väittelyn SM-hopeaa Norssin ja ISKin joukkueelle

To 1.2.2018

Joensuun normaalikoulu osallistui jälleen suomalaisten lukioiden väliseen Sokrates-väittelykilpailuun. Finaalissa Turun klassillista lukiota vastaan toiseksi sijoittunut Norssin ja Itä-Suomen koulun yhdistelmäjoukkueemme palasi tyytyväisenä kotiin, vaikka voitto ei tällä kertaa seurannutkaan perässä. Mukaan tarttuivat sitäkin upeammat muistot hienosta tapahtumasta ja ennen kaikkea rutkasti kokemusta.

Norssin ja Itä-Suomen koulun yhdistelmäjoukkue väitteli SM-hopeaa tammikuussa Sokrates-kilpailussa Helsingissä. Joukkueemme on kuvassa vasemmalla väittelemässä Turun klassillista lukiota vastaan.

Kisaan osallistui 27 joukkuetta eri puolilta Suomea. Väittelykisa on osa jokavuotista Nuorten filosofiatapahtumaa, jossa on kahden päivän ajan tarjolla filosofian, tieteen, yhteiskunnan ja taiteen vaikuttajien luentoja sekä työpajoja ja keskusteluja. Tapahtuman teema oli tänä vuonna "Absurdi", ja myös väittelykisan aiheet liittyivät laajasti tähän teemaan. Finaaliväittelyn aiheena oli "Mahdottoman vaatiminen on hyvä keino saada aikaan muutoksia".

Normaalikoulun ja Itä-Suomen koulun opiskelijat olivat mukana tapahtumassa jo kuudetta kertaa, ja menestystä on tullut useina vuosina: yksi Suomen mestaruus, kolmasti hopeaa ja kerran kolmas sija.

Teksti: Kata Ponkilainen ja Helena Itkonen

Kuva: Julian Puumalainen