Norssilla on oppilaita ja opiskelijoita eri kulttuureista sekä alakoulussa että yläkoulussa. Lukiossa on myös kansainvälisten järjestöjen kautta tulleita vaihto-opiskelijoita, jotka viettävät norssissa kokonaisen lukuvuoden.
Kansainväliset opettajaopiskelijat tuovat oman lisänsä koulun järjestämillä kursseilla tai opetusharjoittelussa. He seuraavat oppitunteja, auttavat oppilaita vieraiden kielten opiskelussa ja pitävät päivänavauksia koululla. Myös keväisin järjestettävä SciFest-tapahtuma lisää kansainvälisyyttä.
Lisäksi kotikansainvälisyys näkyy vuoden mittaan usealla tavalla. Yliopiston ruotsin kielen opiskelijat pitävät vuosittain Lucia-päivänavauksen ja kielten opettajat järjestävät venäläisiä teeiltoja tai saksalaista iltapäiväleivontaa. Koululla on myös Plan-kummilapsi.

Kansainvälinen yhteistyö
Normaalikoululla on ollut useita kansainvälisiä projekteja eri maiden koulujen välisinä Comenius-projekteina. Yhteistyökumppaneita on ollut muun muassa Tsekin tasavallasta, Unkarista, Kreikasta, Liettuasta ja Englannista. Normaalikoululla on myös yliopistoyhteistyötä Herzenin pedagogiseen yliopistoon sekä Kölnin yliopiston pedagogiseen keskukseen. Olemme aloittaneet myös Kiina-yhteistyön Nanjingin yliopiston koulun kanssa osana lukion kiinan opetusta.
Lukiossa järjestetään kansainvälisiä leirikouluja eri oppiaineissa, esimerkiksi hiukkasfysiikan kurssi Cernissä tai uskonnon kurssi Taizèssa, ranskan kurssi Pariisissa ja saksan kurssi Berliinissä. Koulu tukee kaikkia lukiolaisiaan 100 euron matkastipendillä, jonka jokainen voi käyttää lukioaikanaan kerran mihin tahansa koulun matkaan.
Lukiossa tarjotaan myös kolme kansainvälisyyskurssia, joilla tutustutaan mm. kulttuurien väliseen viestintään, kansainvälisyyden ilmiöihin Suomessa sekä muihin maihin ja kulttuureihin. Viimeinen kansainvälisyyskurssi toteutetaan leirikoulumatkana Eurooppaan tai Kiinaan. Leirikoulun ohjelma rakennetaan valitun teeman ympärille (esimerkiksi historia, kuvataide, maantiede, kielet).
Norssilla on yhteistyökouluja Petroskoissa ja Sortavalassa venäjän kielen opintojen tukemiseksi. Joka kevät venäjää opiskelevat oppilaat tekevät opettajiensa johdolla retken Sortavalaan ja tutustuvat sekä kaupunkiin että paikalliseen ystävyyskouluun. Vuosien varrella useita ryhmiä on käynyt myös Petroskoissa koulu- ja kulttuurivierailuilla.
eTwinning osana opetusharjoittelua
Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulussa on vuodesta 2020 sisällytetty eTwinning-toimintaa osaksi opetusharjoittelua. Tulliportin normaalikoulussa pilotoitiin eTwinningin käyttöä osana ohjattua H3-opetusharjoittelua keväällä 2020.
Projektiin osallistui viisi lehtoria (luokanlehtoreita, kielten lehtoreita sekä erityisopettaja), 14 opetusharjoittelijaa sekä 64 neljännen luokan oppilasta. Projektin aiheena oli Animal Rescue Trip, ja sen aikana tuotettiin ja vaihdettiin tietoa kunkin maan uhanalaisista eläimistä.
Keväällä 2021 toteutettiin useita eriteemaisia eTwinning-projekteja. Mukana oli 12 normaalikoulun lehtoria (luokanlehtoreita sekä kielten lehtoreita), 45 opetusharjoittelijaa sekä 185 oppilasta ekaluokkalaisista viidesluokkalaisiin. Partnerikoulut olivat Kreikassa, Espanjassa ja Kroatiassa.
Kokemuksista toteutettiin Opetushallituksen tilaamana video sekä juttusarja, joiden tarkoituksena on esitellä muillekin opettajankouluttajille eTwinningin käyttöä opetusharjoittelussa.
Keväällä 2022 toteutettiin yhteistyössä virolaisen koulun kanssa projekti, jossa toimi yhteensä 44 6. luokan oppilasta sekä yhdeksän H3-harjoittelun opiskelijaaoli kolmen lehtorin johdolla.
Tulevan lukuvuoden 2022-23 projektit ovat suunnitteilla. Kevään 2023 harjoittelussa eTwinning on yksi vaihtoehto toteuttaa monialainen oppimiskokonaisuus harjoittelun aikana.