Pienillä teoilla saa aikaan suurta

Ti 24.1.2017

Joensuun normaalikoulun ja Itä-Suomen koulun tämän vuoden taksvärkkilahjoitus luovutettiin Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän nuorisopsykiatrian osastolle tammikuun alussa. Lahjoituksen ojensi hallituksen puolesta Itä-Suomen koulun lukiolainen Sofia Leinonen, ja lahjoituksen vastaanottivat hoitaja Heli Laitinen ja ylilääkäri Olli Kaustio. Lahjoitus oli summaltaan 1 730 euroa.

Hoitaja Heli Laitinen ja lääkäri Olli Kaustio ottivat vastaan Normaalikoulun ja Itä-Suomen koulun taksvärkkilahjoituksen Itä-Suomen koulun opiskelijalta Sofia Leinoselta.

Normaalikoulun ja Itä-Suomen koulun opiskelija- ja oppilaskuntien hallitukset päättivät yhdessä osallistua taksvärkkiin. Se tarkoittaa sitä, että on vapaata koulutyöstä, mutta sen päivän ajan tehdään töitä joko kotona tai koululla.

Tehdystä työstä saatu palkka kerätään ja lahjoitetaan hallituksen päättämälle kohteelle. Lahjoitus oli minimissään 10 euroa per henkilö. Tänä vuonna valittu kohde oli yksimielisesti Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän nuorisopsykiatrian osasto. Suurin osa oppilaista suoritti taksvärkin kotonaan esimerkiksi siivoten. Oppilaat toimittivat lahjoituksensa luokkiensa puheenjohtajille.

Suuri kiitos kaikille taksvärkkiin osallistuneille!

Teksti: Vilma Romppainen

Kirjoittaja opiskelee ensimmäistä vuotta Itä-Suomen koulun lukiossa. Itä-Suomen koulun lukiolaiset käyvät lukiota pääosin Norssin lukiolaisten kanssa samoilla kursseilla.

Kuva: Hannu Vähäkoski