Perinteinen Lucia-kulkue toi valoa ja iloa joulukuuhun

To 13.12.2018

Kahdeksan Itä-Suomen yliopiston ruotsin kielen opiskelijaa toi iloa ja valoa Tulliportin kouluun, kun he esittivät perinteisen Lucian päivän tervehdyksensä norssilaisille. Tänä vuonna yliopisto-opiskelijoilla oli vahvistuksena Norssin omia seitsemäsluokkalaisia.

Itä-Suomen yliopiston ruotsin kieltä opiskelevat toivat perinteisen joulutervehdyksensä Tulliportin koulun tupaan tänäkin vuonna. Lucia-neitona oli tänä vuonna ensimmäisen vuoden opiskelija Sara Veramo.

– Jännitti vähän – mutta hyvin meni, tämän vuoden Lucia-neito ja ensimmäisen vuoden ruotsin kielen opiskelija Sara Veramo kommentoi heti esityksen jälkeen.

– Kun pääsi vauhtiin, oli mukavaa ja ihan huomasi, miten jännitys purkaantui energiaksi esitykseen, toisen vuoden ruotsin kielen opiskelija Tytti Segerman jatkaa.

Lucia-perinne on jo aiemmasta tuttu sekä Veramolle että Segermanille, sillä kulkue kuului myös heidän omiin kouluaikoihinsa. Veramo on käynyt koulunsa Mikkelissä, kun taas Segerman tulee Lappeenrannasta.

– Perinne on hieno – ja samalla tulee kuuluvuutta ja näkyvyyttä ruotsin kielelle sekä kulttuurille. Kyllä tämä vain kummasti nostattaa joulutunnelmaa, he pohtivat.

Segerman oli harjoittelemassa syksyllä Norssissa, ja hän aikoo jatkaa Lucia-perinnettä myös tulevassa opettajan työssään.

Teksti: Johanna Alpia-Sormunen
Kuva: Jaana Tanskanen